ZA JUTRI NAPOVEDANA NOVA SNEŽNA POŠILJKA: Bo snežinke ponovno prineslo tudi k morju?

Potem ko so nas minulo soboto tudi na Obali razveselile snežinke, vremenoslovci za jutri napovedujejo novo snežno pošiljko. Bo sneg prineslo tudi k morju? Bolj verjeten je dež.

Že danes zvečer bo na jugu države pričelo rahlo snežiti, na Obali pa deževati. Ponoči oziroma proti jutru se bodo padavine okrepile in razširile nad večji del države, napoveduje vremenski portal Ciklon.si.

Na Gorenjskem lahko pričakujejo do 8 cm snega, na Koroškem do 10, v Prekmurju in na Štajerskem do 14, v osrednji Sloveniji do 18 cm, na Notranjskem do 25 in na Kočevskem do kar 30 centimetrov snega.

Jutri bo oblačno s padavinami. Na Primorskem bo povečini deževalo, drugod pa snežilo. Glavnina padavin bo padla dopoldne. Popoldne bodo padavine marsikje oslabele, ponekod celo ponehale. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Jutranje temperature se bodo gibale med -5 in 0, na Primorskem do okoli 4, najvišje dnevne od -3 do 1, na Primorskem do 6 stopinj Celzija, piše na spletni strani agencije za okolje.

Kakšen bo pustni konec tedna?

V noči na četrtek bo ponovno snežilo predvsem na Štajerskem, v Prekmurju in na jugu Slovenije. Na Primorskem bo pihala burja. V četrtek bo oblačno, na SV, JV ter jugu države bo občasno še snežilo.

Med pustim koncem tedna bo hladno in predvidoma suho vreme, še poroča Ciklon.si.

Deli novico: