ZA KOPRSKIMI POLICISTI PESTER KONEC TEDNA: Nesreča s smrtnim izidom, padec delavca s strehe, goreča polkna in ukraden semafor

Kronika

Za koprskimi policisti je pester konec tedna. Vikend se je pričel tragično, s hujšo prometno nesrečo pri Ilirski Bistrici, v kateri je življenje izgubil 36-letni Koprčan, nadaljeval pa precej bizarno: med drugim so gorela polkna in izginili semaforji.

V soboto so koprski policisti prijeli nekoliko nepričakovano prijavo. Koprčanka je prijavila poškodbo polken na dveh oknih. Nekdo je namreč med polnočjo in poldnevom z vnetljivo tekočino ožgal polkni na oknih in povzročil za 2000 evrov škode.

Tatovi niso počivali 

V soboto je v Portorožu nekdo Celjanki iz torbice ukradel denarnico, v kateri je imela osebno izkaznico, vozniško dovoljenje, zdravstveno izkaznico, bančne kartice, 90 evrov in 400 hrvaških kun. Oškodovana je za približno 350 evrov.

Včeraj so se neznanci lotili nenavadne kraje. Na cesti Planina–Postojna so ponoči ukradli semafor, podjetje je oškodovano za 5000 evrov, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. 

Sinoči ob 22. uri so bili policisti obveščeni o vlomu v prodajalno s telefoni na Tržaški ulici v Postojni, storilec pa naj bi se v času klica še vedno nahajal v objektu, a je do prihoda policistov na kraj že pobegnil. Policisti so glede na podan opis takoj pričeli z iskanjem in osumljenega prijeli nekaj minut zatem. Ugotovili so, da gre za 32-letnika iz Postojne, kateremu so odredili pridržanje in mu zasegli ukradene predmete (prenosni računalnik in dva mobilna telefona), ki so jih že vrnili lastniku. Ostale ukradene telefone je tat med begom izgubil. Osumljenemu sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje velike tatvine.

Vikend se je začel tragično 

Kot smo že poročali, se je v petek popoldne zgodila hujša prometna nesreča v kraju Zgornje Bitnje pri Ilirski Bistrici. 42-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom je peljal od Ribnice proti Ilirski Bistrici. V desnem nepreglednem ovinku je skupino vozil zaneslo v levo na nasprotni pas, kjer je čelno trčila v osebni avto, katerega je vozil 20-letnik iz okolice Ilirske Bistrice. V trčenju je umrl sopotnik v osebnem avtomobilu, 36-letni Koprčan, so sporočili s PU Koper.

Sinoči, nekaj pred polnočjo, je na Bivju zaradi neprilagojene hitrosti padel motorist, 39-letni Izolan. Pri padcu se je huje poškodoval (zlom roke, odrgnine po obrazu), odpeljali so ga v izolsko bolnišnico. Odrejen mu je bil strokovni pregled.

Danes ob 9.20 je v naselju Strane na Postojnskem s strehe gospodarskega poslopja, z višine okrog štirih metrov, padel delavec in se huje poškodoval. Ekipa NMP Postojna je poškodovanca oskrbela in prepeljala na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana. Obveščene so bile pristojne službe, poroča uprava za zaščito in reševanje.

V petek ob 23. uri so koprski policisti v Pobegih ustavili voznika iz Sv. Antona, ki predhodno na zaustavljanje z lučjo ni ustavil. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,89 mg/l. Odredili so mu pridržanje, sledi mu obdolžilni predlog, vročen pa mu je bil tudi plačilni nalog.

Deli novico:

@jurij | danes ob 13:12 |  21 .05. 2018 ob  13: 28
Nekateri že imajo!
jurij |  21 .05. 2018 ob  13: 12
Policistom je treba dat 2000 € neto plače.