ZAČETEK SUPERPOKALA: Petrol Olimpija devetič ali Sixt Primorska prvič

Šport

Košarkarska sezona v Sloveniji se bo začela danes s tradicionalnim superpokalom. V dvorani Tivoli se bosta ob 20. uri pomerila državni prvak Petrol Olimpija in zmagovalec pokalnega tekmovanja Sixt Primorska.

Petrol Olimpija bo branila naslov superpokalnega zmagovalca iz 2017 in se hkrati potegovala za deveti tovrstni naslov, Sixt Primorska, ki je februarja letos na poti do prvega naslova v zgodovini kluba v dvorani Tivoli premagala prav Ljubljančane, pa bo prvič igrala superpokalno tekmo.

Za Petrol Olimpijo to sicer ne bo prva uradna tekma v sezoni, saj je v petek že igrala superpokalni četrtfinale lige Aba. V Laktaših pri Banja Luki je s 26 točkami razlike izgubila proti Crveni zvezdi, poškodbo zapestja pa je staknil kapetan Mirza Begić, ki bo danes opravil zdravniški pregled, kar najverjetneje pomeni, da bo zvečer soigralce spremljal s klopi.

"Obračun s Sixt Primorsko v Tivoliju bo zagotovo odličen pokazatelj, v kakšnem stanju smo pred začetkom ligaških tekmovanj tako eni kot drugi," pravi trener Petrola Olimpije Zoran Martić, njegov kolega iz Kopra Jurica Golemac pa meni: "Priprave so se odvile v skladu s pričakovanji. Vmes smo imeli nekaj manjših težav s poškodbami, a nobena ni bila tako resna, da bi nas zavrla pri našem delu. Začenja se nova sezona in mislim, da smo nanjo dobro pripravljeni."

Cena vstopnic je sedem evrov, tekmo pa bo v živo prenašal Šport TV 1.

Deli novico:

rex |  24 .09. 2018 ob  10: 13
Gremo Primorska, Olimpija mora pasti!