ZADELA POL MILIJARDE! Sedaj toži loterijsko komisijo

Ženska, ki je na ameriški loteriji zadela 560 milijonov dolarjev, toži loterijsko komisijo. Od nje zahteva zagotovitev anonimnosti, česar pa ji zaradi zakonov o loteriji komisija ne more izpolniti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zaradi nastalega spora ženska še ni uspela dvigniti zneska, ki je med desetimi najvišjimi dobitki v zgodovini te igre, še navaja dpa.

Loterijska komisija iz New Hampshira je za dpa povedala, da morajo po zakonih javno izdati ime in druge informacije dobitnika zmagovalne srečke. Čeprav razumejo željo gospe, ki je na loterijski igri Powerball zadela 560 milijonov dolarjev, po anonimnosti, pa ji te ne morejo zagotoviti.

"Razumemo željo, da bi dobitnica ostala anonimna, vendar pa državni zakoni in pravila loterije razločno narekujejo protokole," je v izjavi zapisal izvršni direktor newhampshirske loterije Charlie McIntyre. Loterijski uradniki tudi pravijo, da je razkritje določenih informacij potrebno zaradi ohranitve integritete igre.

Dobitniki lahko oblikujejo anonimen sklad

Sodni dokumenti naj bi navajali, da ženska želi anonimnost, saj želi "svobodno obiskati trgovino in se udeležiti javnih prireditev, ne da bi pri tem pridobila oznako dobitnice pol milijarde dolarjev".

Ustrezen zakon narekuje, da mora loterijska komisija pri podelitvi dobitka javno objaviti ime dobitnika nagrade, mesto nakupa srečke in dobljeni znesek. Država sicer dovoljuje, da dobitniki oblikujejo anonimen sklad, vendar pa je to za dobitnico nemogoče, saj je srečko že podpisala, sprememba podpisa pa bi razveljavila srečko, je pisal časopis Washington Post.

V tožbi ženska trdi, da je naredila napako, ker se pred podpisom srečke ni predhodno posvetovala z odvetnikom. Zaradi navodil, ki jih je dobila od državne loterijske komisije, je verjela, da to mora narediti. Sodišče tudi naproša, naj ji dovoli dvigniti znesek, ne da bi pri tem razkrila svojo identiteto.

Deli novico:

Poli@ spet jz |  07 .02. 2018 ob  23: 47
Raje preveč kot pa premalo,pa raje vesel kot žalosten,razmisli malo
Fačile |  07 .02. 2018 ob  15: 25
-1
Spremeni ime pred prevzemom. Prevzame šolde. Spet spremeni ime na svoje staro.
spet jz |  07 .02. 2018 ob  15: 17
-2
ko bi vi vedeli kako težko je bit bogat .... bi pol cenili da nimate preveč
jaz |  07 .02. 2018 ob  13: 40
sladke skrbi ;)