ZADEVA 'SMEJALNI PLIN' PRIHAJA NA SODIŠČA: Prva zaslišanja

Goriška

Prihodnji teden se bodo na okrožnem sodišču v Novi Gorici začela zaslišanja v zvezi s tragičnimi dogodki na šempetrski urgenci, ko so moškemu namesto kisika dovajali smejalni plin. Napaka je bila zanj usodna.

V prihodnjem tednu se bodo na novogoriškem okrožnem sodišču pričela zaslišanja v zadevi 'smejalni plin', je za Primorski dnevnik potrdil Samo Turel, pooblaščenec za odnose z mediji na omenjenem sodišču. Podrobnejših informacij sicer zaradi varstva interesa preiskave ne razkrivajo.

Na podlagi izsledkov sodne preiskave, ki jih bo sodišče posredovalo tožilstvu, se bodo začrtali nadaljnji koraki. Možnosti je več: na tožilstvu bodo lahko zahtevali dopolnitev preiskave, lahko bodo kar takoj vložili kazensko ovadbo oziroma več njih ali pregon popolnoma opustili. Kot piše dnevnik, postopek zagotovo ne bo hitro zaključen. Spomnimo, da je okrožno državno tožilstvo v zvezi s tragičnimi dogodki na šempetrski urgenci na novogoriško okrožno sodišče vložilo zahtevo za preiskavo zoper devet osumljenih oseb.

Preiskavo je marca 2016 sprožila nepričakovana smrt 52-letnega moškega, ki se je poškodoval na delu. Kljub temu, da njegove poškodbe niso bile tako hude, da bi bile usodne, je moški v bolnišnici umrl. V reanimacijski sobi so ga namreč priklopili na cev, iz katere naj bi mu dovajali kisik, a je zaradi napake na instalaciji ob gradnji urgentnega centra iz cevi izhajal dušikov oksidul oziroma smejalni plin.

Deli novico:

Joza |  26 .01. 2018 ob  09: 58
Krivi so vsi enako .Vsakemu 10 let in bo kazen vzgojna tudi za druge.
KAJPAJAZVEM |  16 .01. 2018 ob  21: 04
Da bi šla direktorica bolnice hodila po gradbišču in nadzirala gradnjo, je trapasto misliti. Zato je bolnica plačala podjetje iz Sežane za nadzor gradnje.

Ko je bila gradnja končana, so predstavniki ministrstva, ki je bilo investitor, pregledali, če je zadeva narejena tako, kot je investitor zahteval.

Nazadnje je bolnica dobila objekt v uporabo in so opravili tehnični prevzem, kar pomeni, da so pregledali objekt in dokumentacijo.

Pri treh komisijah, ki so bile spodobno plačane za to, da so pregledale objekt in niso našle napake (torej je jasno, kako natančno so ga pregledale - podpisali so papirje in šli na kosilo) bosta zdaj za smrt nedolžnih kriva Ibro in Mujo, ki sta po 12 ur na dan delala na gradbišču za 2,5 € na uro...
in |  12 .01. 2018 ob  12: 45
spet ne bo noben kriv. kot ponavadi.