ZAGOTOVO SE MOTITE: To je pravi razlog za luknje v slavnih športnih copatih (VIDEO)

Redkokdo ve, da luknjici na notranji strani priljubljenih superg All Star ne služita le kot modni dodatek ali za prezračevanje, temveč imata še eno funkcijo.

Prvotno so namreč slavne superge izdelali za košarkarje. Da bi bila noga v njih čim bolj stabilna in da bi prihajalo do manj poškodb gležnja, so dodali luknji s kovinskim obročkom, ki naj bi služili za boljši razteg superge po nogi športnika.

Če ste lastnik teh priljubljenih superg, lahko poskusite naslednje: vezalko izvlecite iz prvih dveh lukenj in jo napeljite skozi ti dve luknji (kot v videu spodaj). Obujte se in vzravnajte; začutili boste, da se obuvalo tesneje prilega nogi.

Superge All Star so bile javnosti sicer predstavljene že leta 1917, od takrat pa se njihova podoba ni bistveno spremenila.

Deli novico:

hinjak |  07 .10. 2018 ob  23: 26
navadne bale. sem začel s "šangajkami", čez "supergo" končno prišel do "alstark" in noben od nas in drugih košarkarjev takrat si ni tako vezal superg - smo pa imeli "gleženjski ortopedski imobilizator" na nizkih ! Naj se oglasi kdo, ki je takrat to tako vezal -uporabljal, ma moramo it na leta 1974 naprej !? Lp
KOSOVAR |  07 .10. 2018 ob  14: 58
Predstavniki NAKVISA IN SUSE naj le povedo