ZAKAJ SO POGINILE RIBE V SOČI? Ni šlo za temperaturni šok

Kronika

Vzrok za pogin rib na sotočju Tolminke in Soče, kjer so v soboto našli 28 poginulih rib v skupni teži okoli 50 kilogramov, še ni znan. "Zelo težko je trenutno ugotoviti, kaj je vzrok pogina, ker gre za različne vrste rib, tudi za divje ribe," je danes dejal predsednik Ribiške družine Tolmin Milan Berlot.

Ribiči Ribiške družine Tolmin so po prejetju obvestila o poginu odstranili vse poginule ribe in pregledali oba vodotoka tudi nižje po toku, pri tem pa novih poginulih rib niso našli. O dogajanju so obvestili policijo, pregledali pa so tudi vse morebitne onesnaževalce.

Na območju sotočij Tolminke in Soče je trenutno zaradi festivalskega dogajanja veliko ljudi, a Berlot o vzroku za pogin ne želi ugibati. Možnosti, kot omenjeno, je več. Pravi pa, da ni šlo za temperaturni šok ob preselitvi iz ribogojnice, kot se je omenjalo ob medijskem poročanju. "Te informacije mi nismo dali," je dodal Berlot. Po njegovih besedah je glede na izkušnje drugih ribiških družin zelo težko ugotoviti vzrok pogina. So pa odvzete vzorce poginulih rib shranili v zamrzovalnik in se bodo v nadaljevanju odločali, kako naprej, je še dejal Berlot.

Deli novico:

Tako | danes ob 08:43  |  23 .07. 2018 ob  15: 19
Ja turizem, rafting in razne recne aktivnosti zadnjih 30 let niso nic, ne. Dej dosezi ,da ukinejo te 3 festivale v vasih krajih, da se vrnete spet zivet kot KLOSARJI.
Tako |  23 .07. 2018 ob  08: 43
-1
se že kažejo posledice vseh teh let festivalov, dva meseca neprestanega šundra, bog vedi, kaj vse pristane v vodi med tem časom...