ZAPRTA ŠE DO VEČERA: Po hitri cesti med Nanosom in Vipavo od jutri naprej v drugo smer

Slovenija

Zaradi preureditve območja razcepa Nanos bo smerno vozišče hitre ceste med priključkom Vipava in razcepom Nanos proti Ljubljani zaprto še do večera. Nato bodo promet po njem sprostili, v noči s ponedeljka na torek pa do 21. oktobra zaprli smerno vozišče med razcepom Nanos in priključkom Vipava v smeri Vipave.

Vipavska občina in Dars sta se sicer še pred začetkom gradnje hitre ceste preko Rebernic dogovorila, da bo popravljena močno poškodovana magistralna cesta, ki so jo težki tovornjaki ob gradnji hitre ceste še dodatno poškodovali. Doslej je bil popravljen le manjši del ceste, preostali del pa je plazenje terena pod viaduktom Boršt še dodatno uničilo.

Obvoz bo za lokalni promet, tudi za tovorna vozila nad 7,5 tone, ki imajo dostavo ali nalaganje v Vipavski dolini, urejen po vzporedni regionalni cesti. Tranzitni tovorni promet pa bodo vodili po primorski avtocesti do razcepa Gabrk in naprej po avtocesti proti Fernetičem na meji z Italijo. Druga polovica hitre ceste proti Ljubljani, torej smerno vozišče od Vipave do razcepa Nanos bo v tem obdobju normalno odprt za promet.

Napovedana zapora je sicer sprožila nasprotovanje v Občini Vipava, predvsem so se nad njo pritoževali prebivalci Podnanosa, ki so imeli pred leti težave zaradi gostega tovornega prometa po magistralni cesti. Po letu 2009, ko so odprli hitro cesto preko Rebernic, se je stanje izboljšalo.

Deli novico: