ZASAČENA NA MEJI: Ukradla več kot 40.000 evrov

Kronika

Pomurski policisti so v petek na mejnem prehodu Petišovci izsledili 53-letno hrvaško državljanko, ki je v Avstriji ukradla 40.000 evrov. V skritem delu torbice je prenašala 41.500 evrov. Ker zanjo ni bil podan evropski priporni nalog, so denar zasegli, žensko pa izpustili na prostost, so danes sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Pomurski policisti so stopili v akcijo po tistem, ko so jih v petek ob 17.46 iz Centra za policijsko sodelovanje v Vratih Megvarje oz. avstrijski varnostni organi obvestili, da zaradi tatvine 40.000 evrov iščejo hrvaško državljanko, zaposleno v Avstriji. Oseba naj bi potovala z osebnim avtomobilom, ki naj bi ga vozil moški. Manj kot 10 minut kasneje so vozilo in osebi zaustavili na postaji mejne policije Petišovci na izstopu iz države. Oba, voznik in sopotnica, sta bila hrvaška državljana.

Po temeljiti kontroli vozila in oseb so policisti v skritem delu torbice pri 53-letni ženski našli večjo količino denarja, natančneje 41.500 evrov. Obe osebi so po zakonu o nadzoru državne meje zadržali do konca postopka.

O zadevi so nato obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika, ki je podal nadaljnje usmeritve. Zoper osebo ni bil podan evropski priporni nalog, ampak samo obvestilo, da je bilo kaznivo dejanje storjeno v tujini, zato so denar zasegli, osebo pa izpustili, so v današnjem sporočilu za javnost pojasnili na Policijski upravi Murska Sobota.

Deli novico:

aaas |  14 .02. 2018 ob  22: 34
kje je ta denar, ga bodo vrnili v Acvstrijo, alinsi bojo policajibrazdelili
aaas |  14 .02. 2018 ob  22: 33
škoda, malonbinbolj skrila
Čaki čaki |  13 .02. 2018 ob  14: 05
a tudi tej niso vozili vozila znamke BMW?
Očitno je še veliko drugih znamk bolj kritičnih na vseh področjih kakor BMW.

Zanimivo...