ZASTRAŠUJOČ 'IZZIV': Pešec šokiral gasilce in policiste (VIDEO)

Kronika

Gorenjski prometni policisti so na podlagi prijave Gasilsko reševalne službe Kranj ta teden preverjali nezaslišano dejanje pešca, ki je v nedeljo okoli 21. ure na Polici pri Naklem pri rdeči luči na semaforju za pešce nenadoma stekel pred gasilsko vozilo na nujni intervencijski vožnji in čez cesto, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Domnevnega kršitelja, gre za odraslo osebo, so prometni policisti izsledili v sredo in proti njemu vodijo prekrškovni postopek.

Celotni incident je zabeležila kamera na enem izmed intervencijskih vozil. Kot so zapisali v sporočilu, je s posnetka razvidno, da pri tem ne gre za napako ampak za namerno dejanje in izzivanje usode. Oseba namreč na eni strani ceste najprej nekaj časa čaka na gasilsko vozilo, nato pa nenadoma steče pred vozilo in čez cesto. Poleg tega je gasilsko vozilo imelo v svoji smeri vožnje zeleno luč na semaforju, pešec pa rdečo. Pešec bi tako moral ostati na svoji strani ceste že zaradi tega.

Kot posebej zastrašujoče pa so na policiji izpostavili dejstvo, da je bila oseba v trenutkih pred nevarnim in nenadnim dejanjem v počepu skrita za prometno signalizacijo.

Po opravljenem "izzivu" se je glede na podatke, ki jih je zbrala policija, na drugi strani ceste sešel s še eno osebo. Z njo se je, po pisanju policije, "zelo ignorantsko smejal in veselil".

Vozniku gasilskega vozila je z močnim zaviranjem uspelo obvladati vozilo in se pravočasno ustaviti. Samo tako je lahko preprečil nesrečo, so zapisali v sporočilu.

Policisti so dogodek označili kot nezaslišano, izredno neodgovorno in nespoštljivo obnašanje ter pri tem dodali, da "kdor ne spoštuje voznikov na nujni vožnji, naj jih vsaj ne ovira pri nudenju pomoči drugim".

Do dogodka je bil kritičen tudi vodja gasilske operative Andraž Šifrer, ki je incident označil kot obsojanja vrednega in si zaželel, da se kaj takega v prihodnosti ne bi več dogajalo.

Deli novico:

Eho |  14 .04. 2018 ob  01: 58
Policaji so dobri. Miličniki še buljši.
Milica vrni se.


ker |  13 .04. 2018 ob  16: 13
-3
imaš tudi ti poln kurac policajev in državnih uradnikov sem ti dal plusek - ampak samo zato!!... o.k.? ;-)
pegam |  13 .04. 2018 ob  15: 38
-1
če ga že gasilci niso povozili bi mu vsaj pandurji lahko storili uslugu in ga oni osrečili z glavnim dobitkom
@kaj je |  13 .04. 2018 ob  11: 58
če si mislil name (prvopodpisanega), naj ti povem, da imam poln kurac policajev in ostalih državnih uradnikov, katerih glavno početje je preprečevanje ljudem, da sami sebi naredijo kaj hudega. Namesto, da se ukvarjajo s tipi, ki skačejo pod drveča gasilska vozila na nujni vožnji, naj se raje ukvarjajo z drvečimi vozili, vključno kolesi, ki ogrožajo druge, šibkejše udeležence v prometu. Pa lastniki nevarnih pasem psov, katerih kužki nisi nikoli za nič krivi, pa po vrsti naprej, vse do onih tičkov, ki se na sodišču zmeraj zmažejo zaradi pomanjkanja dokazov ali napak v policijskih postopkih. Če pa si je kdo hotel po lastni volji skrajšati življenje, kaj se imajo tukaj za se vtikat in pisati plačilne naloge? Tokrat mu ni ratalo, mu pa bo kdaj prihodnjič.
Justino |  13 .04. 2018 ob  11: 01
hmmm,nerodna reč ! Morda je šlo za emigranta ki je stekel v boljše življenje.
kje |  13 .04. 2018 ob  10: 30
-2
je bil pa kakšen gasilec ubit? samo vprašam...
@afna gunca |  13 .04. 2018 ob  10: 21
Noben si ne zasluži, da ubije nekoga drugega ne da bi bil za to sam kriv; posebno ne gasilec.
kaj je |  13 .04. 2018 ob  09: 37
pametnjaković - a ti je spet zmanjkalo tablet ?
Edini pameten |  13 .04. 2018 ob  09: 30
-5
Vse gre narobe, ker imamo tako nasilno policijo, da se jih vsi boje, tudi otroci. ONI SO KRIVEC ZA KRIZO, KATERO TRPIMO DELAVCI IN RIBIČI. Samo čakajo pred PC ekranom in čakajo klic telefonski kakšnega norca, ki bi te ovadil. Zakaj nam gre slabo? Saj veste sami. Jetoliko policije, da ni več normalne osebe pri morju. S kje soprišli ti psihopati, ki takoj postanejo shizofrenični? Kdo ve in kdaj bo konec represije, da svobodno zadihamo?
afna gunca |  13 .04. 2018 ob  09: 20
zaščitit je treba gasilce ... :-))))))))))))))))))))))))))))
@pinko.palinko |  13 .04. 2018 ob  09: 13
Ravno je vsem za tistega kretena (razen če rabi zdravljenje, pol naj mu bo), zaščitit je treba gasilce in podobne voznike na nujni vožnji ter tiste, ki jim ti hitijo pomagat.
pinko |  13 .04. 2018 ob  08: 53
- kaj ti ni jasno? v tej državi celo tiste, ki gladovno stavkajo zoper vlado RS vklenjajo v policijske lisice ker baje z gladovno stavko škodijo svojemu zdravju... ( SAJ NI RES PA JE.press )
1