ZDRAVO, NEZDRAVO? Ena sestavina v McDonald's-ovem pomfritu vam za vedno lahko spremeni življenje

Znanstveniki so prišli do zanimivega odkritja. Nihče ne bi niti pomislil, da ena sestavina v pomfritu iz McDonald's-a lahko reši eno izmed večjih težav, s katero se spopadajo mnogi.

Po najnovejši raziskavi pomfrit kot tudi vsa druga ocvrta hrana v McDonald's-u lahko prepreči plešavost.

Statistika kaže, da 40 odstotkov moških do 35 leta beleži drastično izpadanje las, 65 odstotkov pa do 60 leta. Na to pa niso imune niti ženske, skoraj 40 odstotkov jih ima probleme z izpadanjem las.

Japonski raziskovalci pa so sedaj prišli do zanimivega odkritja. Trdijo, da pomfrit iz McDonald's-a lahko prepreči izpadanje las oz. celo obnovi lase.

Ena od ključnih sestavin je dimetilpolisiloksan, piše Telegraf. Ta se nahaja v kuhinjskem olju, ki ga uporablja McDonald's za cvrtje krompirja in drugih živil.

Največja veriga restavracij s hitro prehrano na svetu dimetilpolisiloksana ne navaja kot sestavine za pomfrit, je pa napisana z majhnimi črkami na dnu spletne strani: "Naši ocvrti izdelki so narejeni v rastlinskem olju, v katerem je dimetilpolisiloksan, ki zmanjša špricanje."

Deli novico:

jest |  12 .02. 2018 ob  08: 41
poglejte si "supersize me"; odličen dokumentarec o vplivu Mc in podobnih zadev na človeško telo ;-)
No sej ni čudno |  12 .02. 2018 ob  00: 38
glede na potreben čas za razgradnjo pomfrija...
Totalna izmišljotina |  11 .02. 2018 ob  23: 16
drugega ni kaj dodat. Sicer pa je povedal sicer "Ce uzivas mcpomfri" kaj se ti zgodi dosti prej, da ni treba razmišljat o ohranitvi las. Svetovat tako nezdravo hrano za frizurco je kot svetovat za razkužit grlo grgrat solno kislino.
Ce uzivas mcpomfri |  11 .02. 2018 ob  19: 55
Tezav s pkedo ne bo ker te rukne infarkt pred 40letom