ZDRUŽILA MOČI: Roger Federer in Bill Gates na teniškem igrišču

Svet

Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer in 62-letni ustanovitelj Microsofta Bill Gates sta na začetku tedna v dobrodelne namene združila moči in v paru nastopila na tekmi Match for Africa. V ameriškem San Joseju sta ugnala tenisača Jacka Socka in ameriško TV voditeljico Savannah Gutrie s 6:3.

Izid seveda ni bil v ospredju, ampak sklad Rogerja Federerja za pomoč otrokom na Črni celini. Kalifornijski dvoboj si je ogledalo 15.000 gledalcev, izkupiček dvoboja pa je znašal več kot 2,5 milijona ameriških zelencev, poročajo mediji onstran luže.

"Zadeva je bila zelo zabavna. Vesel sem tudi zbranih sredstev, ki bodo šla v celoti tja, kamor sodijo. Gre predvsem za to, da jim omogočimo boljšo izobrazbo, tudi tako, da dodatno izobrazimo učitelje," je dejal švicarski tenisač, ki pravi, da bo do konca leta podpore iz njegovega sklada deležnih že več kot milijon otrok v Afriki.

Deli novico:

Lepa gesta |  07 .03. 2018 ob  17: 04
Ampak, a resno verjamejo, da gre denar kamor more it? Če bi to bilo smotrno za vse te presrane bogataše, bi Afrika bila vse prej kot reven kontinent že dolga desetletja nazaj....žal pa tako stanje kot je zdaj samo pomaga tem presrancem! Sicer cenim Federerja ampak, da je tako naiven nisem vedel....