ZLATA LISICA SE NADALJUJE: Danes na vrsti slalom

Šport

Na sporedu 54. Zlate lisice v Kranjski Gori bo danes še slalom za točke svetovnega pokala alpskih smučark. Američanka Mikaela Shiffrin, zmagovalka sobotnega veleslaloma, je glavna favoritka za zmago tudi na slalomu. Od šesterice Slovenk na startu imata največ možnosti za preboj v drugo vožnjo Ana Bucik in Maruša Ferk.

Po koncu tekme bo znana tudi zmagovalka lisičkine kombinacije. Shiffrinova je doslej dvakrat postala skupna zmagovalka Zlate lisice, lani in leta 2015.

Slalomsko tekmo, s katero se bo sklenila letošnja Zlata lisica, ki jo namesto Maribora gosti Kranjska Gora, bo odprla Norvežanka Nina Haver-Loeseth. Nato se bo na progo v Podkorenu pognala Shiffrinova, ki bo lovila še deveto zmago v tej sezoni, s katero bi še utrdila svoje že tako prepričljivo vodstvo v seštevku svetovnega pokala.

Prvi slovenski nastop bo pri številki 12, nosila jo bo Ana Bucik. Goričanka je lani na slalomu za Zlato lisico, ki je bila v Mariboru, s sedmim mestom postavila najboljši izid v karieri. Tokratno sezono je dobro začela z devetim mestom v Leviju, a nato ni več ponovila voženj, ki bi ji prinesle novo vrhunsko uvrstitev. Bucikova si preboja želi prav na tekmi pred domačim občinstvom.

V švicarskem Adelbodnu bo danes moški slalom za svetovni pokal z dvema Slovencema na startu Štefanom Hadalinom (47) in Žanom Kranjcem (64).

Naslednji slovenski nastop bo pri številki 25, ki jo bo nosila Maruša Ferk. Na naslednji slovenski nastop bo treba počakati na številko 46, ki jo bo nosila Neja Dvornik. Klara Livk ima številko 50. Številka 61 je pripadla Meti Hrovat, ki je v soboto s 13. mestom osvojila svoje prve vitranške točke, slovenske nastope bo sklenila Andreja Slokar (69). Na startu bo 72 tekmovalk.

Prva vožnja se bo začela ob 9.30, finalna bo na sporedu ob 12.15.

Deli novico: