ZMAGA V VSEH KATEGORIJAH: Na grammyjih blestela nalezljiva uspešnica

Glasba

Na letošnji 18. podelitvi latinskih glasbenih nagrad grammy je po številu prejetih nagrad, ki so jih v četrtek podelili v Las Vegasu, blestela nalezljiva uspešnica Despacito portoriškega glasbenika Luisa Fonsija. Prejela je štiri zlate kipce v obliki gramofona, med drugim v kategoriji za pesem leta.

Fonsijev Despacito je zmagal v vseh kategorijah, v katerih je bil nominiran. Z grammyjem so nagradili tako avtorje pesmi kot Fonsija in njegovo produkcijsko ekipo.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je Fonsi ob podelitvi nagrad v Las Vegasu izrazil veselje, da je pesem postala tako vplivna, da je združila ljudi po svetu in premagala jezikovne ovire. A s tem zgodbe za Despacito še ni konec. Napovedal je, da bo v naslednjih tednih izdal novo različico Despacita, ki jo je posnel s singapurskim pevcem in producentom JJ Linom, zvezdo popa v mandarinščini. Želi namreč prodreti tudi na azijski glasbeni trg, na turnejo pa tja odhaja prihodnje leto.

Poletna uspešnica Despacito s preprostim refrenom, nalezljivom reaggeton ritmom in polna seksualnih namigov je osvojila poslušalce po vsem svetu, tudi tiste, ki ne znajo španskega jezika. Še več poslušalcev je pesem, ki v španščini pomeni počasi in v kateri nastopa tudi portoriški raper Daddy Yankee, pridobila, ko je je priredil kanadski zvezdnik Justin Bieber.

Portoriški glasbenik, ki je prvi album objavil leta 1998, se bo 26. novembra v okviru svetovne turneje Despacito - Love + Dance ustavil v Zagrebu.

Julija je bila razglašena za največkrat pretočeno skladbo doslej, saj je pesem v izvirni in prirejeni različici dotlej dosegla 4,6 milijarde predvajanj na platformah, kot sta YouTube in Spotify. Kmalu je njen video presegel tudi tri milijarde ogledov na Youtubu in tako postal največkrat gledani video v zgodovini te spletne platforme, na katerem je bil objavljen 12. januarja letos. Več tednov je pesem kraljevala tudi na Billboardovi lestvici najboljših singlov Hot 100.

OHW |  17 .11. 2017 ob  13: 11
One hit wonder