ZNANI DELNI IZIDI GLASOVANJA PO POŠTI: Komu so namenili največ glasov?

Po nedeljskih predsedniških volitvah so znani tudi delni izidi glasovanja po pošti v Sloveniji. Velika večina od skupaj 1663 volivcev, ki so poslali veljavne glasovnice, je podprla aktualnega predsednika Boruta Pahorja. K njegovemu volilnemu izidu so prišteli še 1033 glasov, kamniški župan Marjan Šarec na drugem mestu pa jih je dobil 212.

Za kandidatko NSi Ljudmilo Novak je prispelo 189 glasov, za kandidatko SDS Romano Tomc pa 116. Sledijo kandidat stranke Slovenija za vedno Boris Popovič (39), kandidatka stranke Za otroke! Angelca Likovič (23), kandidatka SLS Suzana Lara Krause (19), kandidatka SMC Maja Makovec Brenčič (17) in kandidat Zedinjene Slovenije Andrej Šiško (15).

Skupaj je bilo sicer oddanih 1688 glasovnic, 25 jih je bilo neveljavnih. Ob tem pa so na Državni volilni komisiji (DVK) pojasnili, da v te podatke še niso zajeti vsi glasovi, ki so prispeli po pošti v Sloveniji, ampak le podatki okrajnih volilnih komisij, ki so prejele deset ali več volilnih gradiv in so v skladu z navodilom same ugotavljale izide po pošti.

Ostale okrajne volilne komisije so namreč volilno gradivo predale volilnim komisijam volilnih enot, ki bodo izid glasovanja po pošti ugotavljale danes popoldne. Če pa so tudi na ravni volilne enote prejeli manj kot deset volilnih gradiv, bo izid glasovanja za to volilno enoto v sredo ugotavljala DVK. Ta bo nato končni izid glasovanja po pošti v Sloveniji objavila najkasneje v četrtek do 12. ure.

Skupni delni neuradni izidi glasovanja se bistveno ne spreminjajo. Kot po preštetih 99,99 odstotka glasovnic kažejo podatki na spletni strani DVK, je Pahor dobil 47,1 odstotka glasov, Šarec pa 24,93 odstotka. Na tretjem mestu je Tomčeva, ki je prejela 13,72 odstotka glasov, Novakova pa je dobila 7,17-odstotno podporo. Na peto mesto se je z 2,22-odstotno podporo uvrstil Šiško, sledijo Popovič (1,79 odstotka), Makovec Brenčičeva (1,72 odstotka), Krausova (0,77 odstotka) in Likovičeva (0,58 odstotka).

Volilna udeležba je po delnih neuradnih izidih zdaj 43,67-odstotna.

Deli novico:

Res je. |  24 .10. 2017 ob  18: 18
Zlovenija je fašistična država. In tega dejstva ( ki je pač dejstvo - saj se temu tako reče, ane ?!? ... ) ni obelodanil ali izpostavil tekom predsedniške "KAMPAGNE" še noben kandidat.