ZVEČER BODO 'PODELILI' VSTOPNICO ZA LIZBONO: Bo na Emi slavila katera od Izolank?

Glasba

Danes bo znano, kdo bo Slovenijo zastopal na tekmovanju za Pesem Evrovizije maja v portugalski Lizboni. Izbor Ema 2018 s pričetkom ob 20. uri bo potekal na Televiziji Slovenija. Predstavilo se bo osem izvajalcev, ki so si nastop priborili že v predizboru preteklo soboto. Voditelju Vidu Valiču se bo na odru pridružila znanka Eme Raiven.

Voditelja Raiven in Vid Valič med pripravami

Iz sobotnega predizbora, na katerem se je zvrstilo 16 nastopov, so se v finale štirje uvrstili po izboru gledalcev in poslušalcev, štirje pa po izboru žirije v enakovrednem razmerju točkovanja.

To so Proper, ki bodo nastopili s pesmijo Ukraden cvet, Lara Kadis z Zdaj sem tu, BQL s Ptico, Lea Sirk s Hvala, ne!, Indigo z Vesno, Ina Shai s pesmijo V nebo, Marina Martensson z Blizu in Nuška Drašček z Ne zapusti me zdaj.

A Ina Shai in duo BQL, ki ga sestavljata brata Rok in Anej Piletič, bosta tokrat predstavila angleške različice svojih pesmi. Pesem Ine Shai bo Glow, pesem BQL pa Promise.

Lara Kadis                                            Marina Martensson                                Lea Sirk

O zmagovalcu, ki bo postal slovenski predstavnik za 63. tekmovanje za Pesem Evrovizije 2018, bo odločalo šest žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem. Razmerje ocen oz. točkovanja žirij in telefonskega glasovanja bo 50 proti 50.

Polfinala bosta 8. in 10. maja, veliki finale pa 12. maja. Slovenski predstavnik bo nastopil v drugem predizboru.

Portugalska bo Evrovizijo gostila po zmagi Salvadorja Sobrala s skladbo Amar Pelos Dois. V Lizboni bo nastopilo 43 držav, od tega se jih bo 37 razporedilo v prvi in drugi predizbor, saj ima velikih pet - Nemčija, Francija, Italija, Velika Britanija in Španija - ter gostiteljica Portugalska že zagotovljeno mesto v finalu.

Deli novico: