DAN KULINARIČNIH UŽITKOV V VIPAVI: Začenja se festival vina in kulinarike Okusi Vipavske

Slovenija

V Vipavi se danes začenja festival vina in kulinarike Okusi Vipavske. V dvorcu Lanthieri bodo obiskovalci lahko poskusili več kot 100 različnih vipavskih vin 30 različnih vinarjev in tradicionalne vipavske jedi, ki jih bodo pripravili domači kulinarični mojstri, so sporočili iz RRA Rod Ajdovščina.

Osrednji turistični promocijski dogodek Vipavske doline na področju vina in kulinarike poteka 15. leto pod okriljem Regijske razvojne agencije (RRA) Rod Ajdovščina, ki povezuje vipavske vinarje in lokalne mojstre kulinarike. Namenjen je tako najširšemu krogu obiskovalcev kot tudi strokovnjakom, ki želijo poglobljen pogled v teme o vinu.

#okusivipavske ???? Festival Okusi Vipavske 2023 seveda ne bo postregel le z najboljšo vinsko kapljico ampak mu bo...

Objavil/a Okusi Vipavske dne Četrtek, 18. maj 2023

Poleg kulinarike festival namreč spremlja tudi poslovni in promocijski del. Letos bo tako prvič gostil tudi masterclass, namenjen strokovni javnosti. Udeleženci bodo skozi vodeno degustacijo spoznavali vina izbranih 18 vipavskih vinarjev.

#okusivipavske ???? ???????????? ???????????? ???????????????????????? ???????????????????????? ???? ???????????????????????????????????? ???????????????????? ???????????????????????????????? ????????????????! KJE: prostori Univerze v Novi Gorici v...

Objavil/a Okusi Vipavske dne Petek, 19. maj 2023

V nedeljo bodo obiskovalcem poleg številnih degustacij na voljo tudi delavnice, Vipavska tržnica z lokalnimi pridelki ter možnost obiska Vinarskega muzeja Vipava. Ponedeljkove festivalske ure bodo namenjene tudi vinsko kulinaričnemu doživetju Bogastvo okusov, ko se lokalni vinarji povežejo z izbranimi gostinci pri pripravi kulinaričnih mojstrovin.

Letošnja novost festivala je oljkarska delavnica za izdelavo vrhunskih oljčnih olj, ki jo pripravlja Goriško oljkarsko društvo. O trenutnih trendih in izzivih v vinarski industriji pa bodo govorili na strokovni delavnici Trta in vino - soočenje z izzivi, ki jo bosta vodili predstavnici Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica.

V okviru Festivala vina in kulinarike Okusi Vipavske vsako leto po celotni Vipavski dolini poteka tudi Kulinarični mesec. Začel se je 21. aprila in bo trajal do nedelje. V njegovem okviru je 20 lokalnih gostincev pripravilo posebne degustacijske menije.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija