KOPRSKI POLICISTI PRIJELI VEČ KRŠITELJEV: 36-letnik z mladoletnikoma pri domu starejših metal petarde

Kronika

Sinoči okoli 21.00 je nekdo odvrgel močnejšo petardo v plastični kontejner za smeti na Bidovičevi ulici v Kopru, ki je zagorel. Gasilci so ogenj pogasili, škode je za 1000 evrov. Pri kontroli okolice dvorane Bonifika so okoli 22.00 policisti opazili poškodovan avtomat za prigrizke. Steklo je bilo najverjetneje razbito s petardo. Škode je za okoli 500 evrov.

Fotografija je simbolična.

Na Piranski v Kopru je ob 0.50 gorel zabojnik za smeti, v katerega je nekdo odvrgel petardo.

Ob 2.20 je nekdo razbil steklo na vratih na Tomšičevi v Kopru. Občanka je najprej slišala pok. Nekdo je razbil steklo tudi na vratih na Verdijevi v Piranu.

Na Ulici Vena Pilona v Kopru je nekdo odvrgel močnejšo petardo v parkomat in ga uničil. Denar ni bil ukraden.

V Luciji pri domu starejših občanov je 36-letnik z dvema mladoletnikoma metal petarde. Policisti so mu zasegli osem kosov pirotehničnih izdelkov.

V Sežani je skupina otrok ob 22.44 občanki vrgla v vrata in nabiralnik petardo. Policisti jih še iščejo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

V soboto ob 9.30 je v enem od lokalov pri Bonifiki neznanec odvrgel v straniščno školjko pirotehnični izdelek in s tem povzročil škodo. Nato je pirotehnični izdelek usmeril še proti fasadi in povzročil dodatno škodo. Sledi kazenska ovadba.

Ob 16.47 je policiste poklical občan in sporočil, da na Ankaranski v Kopru nekdo iz avtomobila proti ljudem meče petarde.

V Sežani je občan v soboto ob 17.49 poklical 113, ker so v enem od lokalov v mestu vrteli glasno glasbo. Opozoril jih je že sam, kar pa niso upoštevali. Policisti so kršiteljici izdali plačilni nalog. Prekoračen je bil tudi obratovalni čas, zato sledi poročilo pristojni inšpekciji.

Ob 18.20 so policisti pri Bonifiki izsledili dva mladoletnika, ki sta metala petarde. Petarde so jima zasegli in obvestili starše, ki so prišli na kraj. Čaka jih obdolžilni predlog pri sodniku za prekrške.

V Luciji so ob 23.40 imeli policisti v postopku 17-letnega Ljubljančana, ki so mu zasegli več kosov pirotehničnih sredstev. Obveščena je bila mati, sledi obdolžilni predlog.

Včeraj je v Kopru prišel moški domov pijan. Njegova mati je želela, da odide, vendar ji je začel groziti. Na kraj je prišel tudi zdravnik. Policisti so ga zaradi ponovitvene nevarnosti pridržali in mu izdali plačilni nalog.

V Jagodju je včeraj neznanec vlomil v hišo in ukradel hrano.

V Luciji so policisti pri zdravstvenem domu opazili dva 12-letnika, ki sta metala petarde. Poleg petard so jima zasegli tudi rotacijski metuljček. Podano bo poročilo Centru za socialno delo.

Minuli petek je bila v Kopru in na Škofijah neznanka, ki je v obeh primerih obiskala frizerska salona, izkoristila nepazljivost zaposlenih in ukradla gotovino, v enem primeru tudi bančno kartico in osebne dokumente. Stara naj bi bila okoli 40 let, oblečena je bila v bundo, na glavi je nosila ruto. Policisti še zbirajo informacije.

V petek ob 16.54 je prišlo do prometne nesreče pri Jelšanah, pri odcepu za Veliko Brdo. Povzročil jo je 46-letnik iz okolice Naklega, ki je z avtomobilom trčil v 22-letnega voznika in 44-letnega voznika. Alkotest je pokazal 0,89 mg/l alkohola. V vozilu 22-letnika je bila potnica lažje poškodovana.

V Bertokih so v petek vlomili v hišo in ukradli gotovino.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  01 .01. 2024 ob  20: 33
Opet jih je najebal kavomat