MARKOČIČ NI RAZOČARAN, BOGATIČ ŠE BREZ ODLOČITVE: "Ne glede na to, ali bom poklicni ali nepoklicni župan, bom 24 ur na razpolago" (VIDEO)

Izola

Danila Markočiča bo na čelu občine Izola zamenjal kandidat Gibanja Svoboda Milan Bogatič, ki so ga volivci in volivke podprli s 57,40 odstotki.

Novi župan izolske občine Milan Bogatič je dejal, da je hladnokrvno čakal ta rezultat in se ni razburjal v zadnjih dveh tednih, ko je bila kampanja. Dodal je tudi, da bodo njegova vrata za Izolane in Izolanke vedno odprta. Končna odločitev o tem, ali bo funkcijo opravljal nepoklicno, pa še ni padla.

"Moj namen je biti 24 ur na razpolago, ne glede na to, ali bom poklicni ali nepoklicni, tako kot sem bil takrat, ko sem bil v službi na vodilnih mestih, sem bil vedno 24 ur na razpolago," pravi.

V Bogatičevem štabu je bilo sinoči veselo, prižgali so tudi ognjemet. Nekoliko bolj umirjeno pa je bilo pri poražencu drugega kroga. Dosedanji župan Danilo Markočič sicer pravi, da z izidom ni razočaran: "Nasprotno, jaz sem v bistvu na nek način lahko zadovoljen z rezultatom, ki smo ga dosegli."

Markočičeva lista je namreč dosegla tri mandate v občinskem svetu, pri čemer niso imeli podpore nobene stranke. Glede delovanja v občinskem svetu pa pravi, da ga ne vidi na delitev na mi-vi, ampak predvsem kot "dajmo programe izpeljati v dobrobit občank in občanov. V tej luči želim sodelovati, v tej luči sem do zdaj tudi delal, povezoval."

Tudi Izolo je sicer zaznamovala nizka volilna udeležba v drugem krogu, na volišča se je namreč odpravilo le 35,83 odstotkov volilnih upravičencev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
anton |  06 .12. 2022 ob  18: 56
@cazzimperio
... lepo te prosim, da bi šla občina v stečaj ob tolikih zemljiščih in poslovnih prostorih, stanovanjih in proračunu cca 30 mio je pa res šala dneva ... je pa res, da je občina izgubila tožbo in morala poravnati 2 mio eur ... mogoče eno krožišče manj, vsi ostali projekti pa bi morali biti realizirani brez težav ...
cazzimperio  |  06 .12. 2022 ob  18: 16
-2
Pepi, Markocic je prevzel občino na robu stečaja.
Ste pozabili.
Lp
Andrej_pepi |  06 .12. 2022 ob  11: 23
Cazzipmerio, Markocic tega ni dovolil ker se je sam okoriščal.
cazzimperio  |  06 .12. 2022 ob  04: 30
Bogatič ne ve kaj bi.
Že pri prvi odločitvi ne ve kaj bi.
Kabanica pa dobro ve kaj dela. V ozadju bo vodil občino Izolo..
Dišijo mu parcele.


Markocic mu tega ni dovolil.
Pjero Shriba |  05 .12. 2022 ob  22: 42
11
Glede na pismo od Kabanice, ki smo jo tik pred volitvami dobili v poštnem nabiralniku vsi v naši ulici sklepam, da bomo imeli najmanj dva župana.