NA PRIMORSKI OSNOVNI ŠOLI: Učenec naj bi k pouku prinesel oster predmet

Kronika

Do zaskrbljujočega incidenta, ko naj bi učenec v šolo prinesel oster predmet, naj bi prišlo na eni izmed primorskih osnovnih šol. Po novem je na šoli prisoten varnostnik, z zadevo pa sta seznanjena center za socialno delo in policija.

Fotografija je simbolična.

Ravnateljica osnovne šole je včeraj za portal 24ur.com potrdila, da je učenec v šolo prinesel nedovoljen predmet, po neuradnih informacijah portala nož.

Gre sicer za učenca, ki je v preteklosti zaradi nespoštovanja šolskega reda že prejel nekaj vzgojnih ukrepov, ki pa niso zalegli. Pojasnila je, da gre za zapleten primer, o kršitvah učenca pa je šola že pred časom obvestila CSD.

"Zaznali smo nekoliko večji pojav kršitev pravil šolskega reda, kot so neopravičeno izostajanje od pouka, prinašanje nedovoljenih sredstev v šolo, ponarejanje podpisov staršev ... Izdali smo nekaj vzgojnih ukrepov in se pogovorili s starši," je pojasnila ravnateljica.

Po dogodku je bil na šoli sklican svet staršev, vodstvo je v kontaktu z vsemi pristojnimi službami, tudi z Direktoratom za predšolsko vzgojo in osnovno šolo ter ministrstvom za šolstvom. V času pouka je od zdaj na šoli prisoten tudi varnostnik.

Na policiji zaradi varstva osebnih podatkov primera niso mogli komentirati, so pa poudarili, da se na vsako prijavo, informacijo ali obvestilo v zvezi z grožnjami v vzgojno-izobraževalnih zavodih odzivajo z vso resnostjo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija