ŠPORTNI PARK PORTOROŽ V PRENOVLJENI PODOBI: Na igrišča se vrača tenis (FOTO)  

Piran

Piranska občina je zaključila prvo fazo urejanja novega Športnega parka Portorož z odprtjem prenovljenih teniških igrišč. Te so že včeraj preizkusili otroci iz Tenis kluba Morje, že ta konec tedna pa pričakujejo prve tuje teniške goste. Za prenovo so odšteli 350.000 evrov.

Kot je navedel piranski župan Andrej Korenika, se je projekt prenove Športnega parka Portorož začel z odstranitvijo zarasti in dotrajanega balinišča in šotora, sledilo je odstranjevanje stare in zanemarjene podlage peščenih teniških igrišč, zarjavele panelne ograje in stebrov za reflektorje.

V naslednji fazi so sanirali štiri betonska in šest peščenih teniških igrišč ter uredili dve košarkarski igrišči in igrišče za mali nogomet oziroma rokomet. Celotno območje so dodatno ozelenili, prenovo pa bo kmalu doživel tudi minigolf.

Zaradi deževne pomladi so se dela nekoliko zavlekla od načrtovanega, kljub temu pa je Športni park Portorož že maja gostil turnir Državnega prvenstva v košarki 3x3, 9. avgusta pa bo prizorišče finala v tej disciplini. Poleti bodo v parku potekali tudi koncerti. Tako bo 15. avgusta nastopila italijanska skupina The Kolors, dan kasneje pa še skupini Hornets in Big Foot Mama.

Korenika je potrdil, da so za prenovo odšteli 350.000 evrov, sredstva pa so prispevali Občina Piran, Okolje Piran in Športni in Mladinski center Piran.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Fošina |  21 .06. 2024 ob  15: 12
Ma kaj niso povsod pisali, da se tenis ukinja?