TO JE OBČINA, KJER JE ODLOČIL EN SAM GLAS: Ena od glasovnic naj bi bila "vprašljiva"

Slovenija

Na dokončno potrditev novega župana občine Središče ob Dravi Tonija Jelovice bo treba počakati vsaj do potrditve rezultatov na občinski volilni komisiji. Aktualni župan Jurij Borko, ki je bil na čelu občine vse od ustanovitve občine leta 2006, je namreč izgubil za en sam glas. Občinska volilna komisija bo zasedala v torek.

Središče ob Dravi, Jurij Borko (desno zgoraj), Toni Jelovica (desno spodaj)

Predsednica občinske volilne komisije Klavdija Kreč je pojasnila, da danes še teče rok za ugovor, sicer pa so prešteli vse glasovnice, tudi tiste, ki so prispele po pošti, komisija pa pri njih ni odkrila kakšne posebne nejasnosti. Komisija se bo sicer znova sestala v torek in, če ne bo pritožb, podala končno poročilo, je še dodala.

Borko, tokrat neodvisni kandidat, ki je v preteklosti kandidiral s podporo SDS, je povedal, da se verjetno ne bo pritožil, tako da pričakuje, da bo volilna komisija v torek najverjetneje uradno potrdila rezultat. Kot je dejal, je bila ena od glasovnic po njegovem mnenju sicer nekoliko vprašljiva, a to lahko rešuje zgolj z morebitno pritožbo na upravnem sodišču, o čemer pa za zdaj še ni sprejel odločitve.

"Najverjetneje je na rezultat vplivala želja ljudi po novih obrazih. Sami smo peljali umirjeno kampanjo in imamo mirno vest, ljudje pa so povedali svoje," je dejal Borko, ki se s tem verjetno poslavlja od lokalne politike.

Najverjetnejši novi župan Jelovica je zmago pripisal svojemu volilnemu programu, občani pa so se očitno odločili za spremembe. "Moj program gre v smeri zagona industrijske cone in novih delovnih mest, tako skušamo ustaviti odseljevanje mladih," je še dodal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija