23-LETNI IZOLAN NAPADEL NEKDANJO PUNCO: Zasul jo je s kletvicami, udaril v obraz in zlasal

Kronika

V Izoli so policisti včeraj obravnavali nasilje v družini. 23-letnik je prišel na dom 25-letne nekdanje partnerice, kjer jo je napadel tako verbalno kot fizično. Udaril jo je v predel ustnice ter jo vlekel za lase, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. Policisti so moškemu izrekli prepoved približevanja, zoper njega bodo napisali tudi kazensko ovadbo.

Zvečer so policisti posredovali v Piranu, kjer je doma pijan 62-letni moški kršil javni red in mir. Ker kljub večkratnim pozivom in ukazom, da naj z kršitvijo preneha, tega ni storil, so zanj odredili pridržanje. Zoper njega so uporabili tudi sredstva za vezanje in vklepanje, zaradi kršitev pa mu je bil izdan plačilni nalog.

Ta vlom se mu ni izplačal

V okolici Sežane je bilo včeraj tekom dneva vlomljeno v stanovanjsko hišo. Policisti so ugotovili, da sta dva storilca iz hiše ukradla zlatnino in 500 hrvaških kun. Prav tako je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo v okolici Postojne, kjer je storilec pregledal notranjost hiše, iz nje pa ukradel le tri škatlice cigaret.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so od včeraj od 6. ure do danes do 6. ure policisti obravnavali 26 oseb, ki so nedovoljeno prestopile hrvaško-slovensko mejo. Policisti Policijske postaje (PP) Koper so obravnavali 16 oseb, PP Ilirska Bistrica in PP Kozina pa vsaka po pet oseb. Zaradi storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so policisti obravnavali tri osebe, in sicer dva državljana Ukrajine in enega državljana Švedske, ki so prevažali ilegalne migrante.

14 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, ostalih 12 pa bo vrnjenih hrvaškim varnostnim organom po zaključenih postopkih, so še sporočili s PU Koper.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija