"ČUDEŽ JE, DA SVA ŽIVA": Velika luknja pogoltnila dve vozili, vanjo padlo še drevo (VIDEO)

Kronika

V Neaplju na jugu Italije sta se 21. februarja najhujšemu izognila mladeniča, ko je njun avtomobil med vožnjo po mestni ulici padel v veliko luknjo, ki je nastala ob podoru cestišča. Mladeniča sta se ob 4. uri vračala z zabave po izpitu na univerzi, ko sta zapeljala v veliko luknjo na cesti. Kmalu po tem, ko je avto padel vanjo, so ju rešili vojaki.

Vojaki so bili tam nameščeni v okviru operacije za varnost na cesti. Eden od rešenih mladeničev Giulio Delle Donne je po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa povedal, da je čudež, da sta živa, saj bi se dogodek lahko iztekel veliko slabše.

Giulio Delle Donne je dejal, da sta živa zahvaljujoč hitremu ukrepanju vojakov, saj je manj kot sekundo po tem, ko je v luknjo padel njun avto, vanjo padlo še drevo in je počila vodovodna cev, tako da bi lahko avtomobil preplavila voda. Na srečo pa so bili tam trije vojaki, ki so ju rešili, tako da sta ušla najhujšemu samo z nekaj praskami.

Izrazil je upanje, da bodo po tem dogodku, ki ni bil prvi v Neaplju, mestne oblasti popisale stanje kanalizacije in druge infrastrukture. Neapeljski župan Gaetano Manfredi je kot težavo izpostavil, da kanalizacijski sistem v Neaplju že leta ni bil vzdrževan. Dodal je, da spremljajo stanje tako kanalizacijskega kot vodovodnega omrežja, kar jim bo omogočilo preventivno vzdrževanje.

Luknja je sicer pogoltnila tudi parkirano vozilo, državno tožilstvo pa usklajuje prve preiskave, ki naj bi razjasnile vzroke podora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija