DEKLICI IZ SEŽANE SO PRIČARALI "NASMEH V OČEH": S pomočjo elektronske lupe bo lahko končno brala (FOTO)

Slovenija

Na Primorskem se je več kot uspešno zaključila akcija Skupaj za smeh v očeh, v sklopu katere so Lions klub Sežana, Lions klub Idrija in Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica zbirali prostovoljne prispevke za 9-letno deklico iz Sežane.

"Z velikim veseljem vas obveščamo, da smo deklici iz Sežane pričarali nasmeh v očeh in predali elektronsko lupo (vrednost 3.586,80 evrov)," so zapisali v sporočilu za medije. Zbrali so skupno 4.263,04 evrov, celo 676,24 evrov več, kot je bilo potrebnih za nakup elektronske lupe. Tudi ta sredstva bodo namenili deklici za pripomočke, "ki ji bodo dodatno omogočili pot v svet znanja in pravljic".

Bolezen je na deklici pustila posledice na vidu, nam je pojasnil predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica Igor Miljavec: "Govorimo o minimalnem ostanku vida in ta pripomoček je tisti, ki bo dejansko pomagal, da bo lahko brala in si v dani situaciji pomagala".

Z velikim veseljem vas obveščamo, da smo slabovidni deklici iz Sežane pričarali nasmeh v očeh in ji predali elektronsko...

Objavil/a Društvo Mdssng dne Četrtek, 14. januar 2021

"Pobuda je prišla iz Lions kluba Sežana, nato pa smo se združili in šli v skupno akcijo," nam je še povedal. Poslanih je bilo 505 sms sporočil, v glavnem pa so bila sredstva nakazana fizično na žiro račune. "Pohvalno je, da se je akcija zaključila že v treh tednih, zbrali pa smo celo višek."

Ob tem se je Miljavec zahvalil vsem donatorjem, vsem Lions klubom in predvsem vsem ljudem dobrega srca, ki so sodelovali v akciji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
porkamalora |  19 .01. 2021 ob  11: 13
Pohvalno!