DVA EKSTREMNO PIJANA ZA VOLANOM: Enemu je moral pomagati zdravnik

Kronika

Gorenjski policisti so v torek obravnavali dva voznika, ki sta bila po navedbah policije "ekstremno pijana". Oba bosta ostala brez vozniškega dovoljenja, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj. Voznike ob tem opominjajo, naj v primeru pitja alkohola volan prepustijo treznim.

V Tržiču so policisti v torek zvečer obravnavali prijavo zdravnika, da na cesti pomagajo vozniku, ki mu je postalo slabo. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal kar 1,74 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka oz. več kot 3,5 promila. Voznikova slabost je bila posledica njegovega stanja, so zapisali na PU Kranj.

Še enega voznika so policisti ustavili na podlagi prejete prijave o nezanesljivi vožnji na interventno številko 113. Pri vozniku, ki so ga pozno zvečer ustavili na gorenjski avtocesti, je preizkus alkoholiziranosti pokazal na 1,25 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka oz. več kot 2,5 promila. Voznik je ob ustavljanju policije povzročil tudi prometno nesrečo z materialno škodo, saj je med manevriranjem na počivališču trčil še v odbojno ograjo.

Kot so zapisali na policijski upravi, bodo policisti za oba voznika spisali obdolžilni predlog. Za njune kršitve je predvidenih 18 kazenskih točk, kar zanju pomeni tudi, da bosta ostala brez vozniškega dovoljenja.

Deli novico:

pegam |  14 .02. 2018 ob  17: 55
Zakaj brišete moj komentar,saaj vsi vemo da z Tržiča še veter ni dober!
To ni res |  14 .02. 2018 ob  11: 36
ampak očitno je. Noben od njiju ni vozil BMW-ja.
Kaj se to dogaja...ni za verjet...