Z DRAŽBO DO POSTELJICE ZA NOVOROJENČKE: Zanjo šempetrska bolnišnica potrebuje 25.000 evrov

Goriška

Fundacija Vrabček upanja in gostilna Pri Lojzetu sta začeli dobrodelno dražbo vin, s katero zbirata denar za nakup grelno-reanimacijske posteljice za novorojenčke za bolnišnico v Šempetru pri Gorici. Posteljica stane 25.000 evrov, so povedali na današnji novinarski konferenci bolnišnice.

Bolnišnica sicer potrebuje dve tovrstni posteljici, za porodnišnico in za pediatrični oddelek. Za eno so že dobili donatorja, za drugo pa dobrodelna dražba poteka na spletu. Zanjo je vina darovalo več kot 40 vinarjev z območja Vipavske doline, Goriških Brd in Krasa, je na novinarski konferenci povedala predsednica fundacije Darja Povšič Peršolja.

Če bo zbranih sredstev več od potrebnih, bodo tudi preostanek prejel pediatrični oddelek bolnišnice v Šempetru. Po besedah direktorja bolnišnice Dimitrija Klančiča jih bodo namenili za nakup bolniških postelj za otroke.

"Mnoge postelje so na oddelku pediatrije še vse od začetka delovanja bolnišnice leta 1976. Sedanje bi radi zamenjali s sodobnejšimi električnimi. Ena stane okrog 3000 evrov, pripomogla pa bo k boljšemu počutju malih pacientov in lažjemu delu naših zaposlenih," je povedal Klančič.

Dražba bo potekala do konca leta, zanjo pa je že zdaj veliko zanimanja, je povedal Tomaž Kavčič iz gostilne Pri Lojzetu. "Prav vsa darovana vina so bila že licitirana, upamo pa, da bo njihova vrednost do konca dražbe še zrasla," je povedal.

Izklicna cena za posamezno vino je 600 evrov, manjše donacije pa do konca leta zbirajo tudi prek sporočil SMS. Dražbi se lahko pridružijo tudi novi vinarji.

Začela se je dobrodelna akcija zbiranja prispevkov za nakup grelno-reanimacijske posteljice za novorojenčke ????. Prispevke...

Posted by Fundacija Vrabček Upanja on Nedjelja, 10. decembar 2023.

Šempetrska bolnišnica je sicer letos bogatejša za številne nove aparature. Po besedah direktorja so tako minuli konec tedna začeli uporabljati nov aparat za magnetno resonanco. Zanj so namenili 1,4 milijona evrov, še 400.000 evrov pa so vložili v prenovo prostorov, kjer aparatura deluje.

Veselijo se tudi novega rentgena, aparatov za anestezijo in za preiskave EMG, aparata CTG, mobilne operacijske mize ter prenove prostorov za izolacijski oddelek. Poleg donacij je več potrebnih aparatur bolnišnica kupila iz lastnih sredstev, saj je poslovanje trenutno dobro in pozitivno, je še povedal Klančič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija