GROZLJIV INCIDENT NAD STRUNJANOM: Z vozilom poskušal povoziti 44-letnika, namesto tega trčil v mimoidočo kolesarko

Kronika

V soboto ob 17.51 so bili policisti Policijske uprave (PU) Koper s strani občana obveščeni, da ga je v Dobravi nad Strunjanom napadel znanec. Slednji je z vozilom trčil tudi v kolesarko in se nato s kraja odpeljal.

Policisti so na kraju ugotovili, da je 57-letni moški z vozilom prehitel drugi osebni avtomobil, v katerem se je kot sopotnica nahajala njegova nekdanja 52-letna partnerica, medtem ko je vozilo vozil njen 44-letni sorodnik. 57-letnik je nato močno zavrl, se ustavil in izstopil iz vozila. Pristopil je do nasilno zaustavljenega vozila, v katerem se je nahajala njegova nekdanja partnerica, odprl voznikova vrata in iz vozila poskušal izvleči 52-letnico. Navedeno mu ni uspelo, saj ji je iz vozila uspelo zbežati.

Za tem se je 57-letnik usedel nazaj v svoje vozilo in zapeljal vzvratno, pri čemer je s svojim vozilom trčil v za njim stoječe vozilo, ki ga je nazaj potiskal približno 30 metrov. Po trku je 57-letnik zapeljal naprej in z vozilom poskušal povoziti 44-letnika, ki je stal ob vozišču, vendar je ta pravočasno odskočil. Zatem je 57-letnik trčil v 44-letno kolesarko, ki se je naključno pripeljala mimo. Ta je pri tem padla po vozišču in se lahko telesno poškodovala. 57-letnik se je nato s kraja odpeljal in se naslednjega dne sam oglasil na eni izmed policijskih postaj v Ljubljani, kjer so mu policisti odvzeli prostost in odredili 48-urno policijsko pridržanje.

Na podlagi naročila okrožnega državnega tožilstva v Kopru bo osumljeni 57-letnik s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku zaradi podanega utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj nasilništva, poskusa uboja, grožnje, poškodovanje tuje stvari in nevarne vožnje v cestnem prometu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija