GROZLJIVO POSILSTVO PRETRESA ITALIJO, SALVINI: "Vložili smo predlog zakona o kemični kastraciji posiljevalcev"

Kronika

Po družbenih omrežjih se širijo fotografije sedmerice, aretirane zaradi množičnega posilstva najstnice julija v Palermu na Siciliji. Spremljajo jih pozivi k akciji in grožnje s smrtjo, ki so naslovljene tudi na svojce storilcev. Javno so začeli objavljati njihove domače naslove, poročajo italijanski mediji, saj gre za napadalce, ki so vsi domačini.

Matteo Salvini

Pretresljivo posilstvo se je zgodilo 7. julija letos na obali Foro Italico v Palermu. Napadalci so videoposnetek trpinčenja razširili prek spleta in ga komentirali s srhljivimi besedami: "Bili smo kot sto psov nad mačko, a meso je meso." In še: "Kaj takega sem videl samo v pornografskih videih."  Po posilstvu so žrtev pustili ležati na tleh, jokajočo in vidno prizadeto, skupina napadalcev pa je odšla v delikatesno trgovino na prigrizek.

Na družbenih omrežjih so se razširile nove podrobnosti o dogodku. Poleg dekletovega pričevanja, zdravniških poročil in videa, ki ga je z mobilnim telefonom posnel eden od posiljevalcev in ga prek spleta poslal več prijateljem, so preiskovalci dobili posnetke nadzornih kamer s kraja dogodka.

@the_original308 giustizia GIUSTIZIA PER QUELLA RAGAZZA AIUTIAMO LE DONNE A ESSERE TUTELATE #PALERMO ♬ Now We Are Free - Magdelayna

Zdaj, ko so posiljevalci pristali v  preiskovalnem zaporu, pa je vzporedno s procesom, ki bo potekal na sodišču, stekel zoper njih tudi 'proces' na družbenih omrežjih. V Palermu se javnost mobilizira, organizirana je bila manifestacija s pozivi h strogemu kaznovanju storilcev. Ljudje so se, kot kaže, odločili vzeti pravico v svoje roke. Na X-u (nekdanji Twitter), TikToku in Instagramu so najbolj deljene in gledane objave, ki vsebujejo imena in priimke napadalcev, skupaj s fotografijami. Znani pevec Ermal Meta je zapisal: "Tam v zaporu, če boste kdaj šli tja, želim vsakemu od vas, "psov", da bi končal pod sto volkovi".

Medtem, ko se najhujši komentarji pojavljajo na TikTok profilih nekaterih osumljencev, nekateri za napadalce zahtevajo smrtno kazen, drugi pišejo "kot starš bi delil pravico z lastnimi rokami," in grozijo: "Iščemo te po celem Palermu, konec je s tabo".

Na dogodek, ki je pretresel celotno italijansko javnost, se je odzval podpredsednik italijanske vlade Matteo Salvini, ki je zapisal: "Gnusni. Nečloveški. Spričo te neodpustljive zverinskosti ni dovolj huda zaporna kazen: kdor zagreši takšno grozo, ne sme nikoli več biti v situaciji, ko bi lahko to ponovil. Lega je ponovno vložila predlog zakona o kemični kastraciji posiljevalcev in bomo nadaljevali s postopkom. Brez obotavljanja."

⭕️ “Eravamo cento cani sopra una gatta […], ti giuro dopo che si è sentita pure male, piegata a terra, ha chiamato...

Posted by Matteo Salvini on Saturday, 19 August 2023

Kot poročajo italijanski mediji, se bodo obtoženci zagovarjali pred preiskovalnim sodnikom v Palermu. Pojasniti mu morajo, kaj se je dogajalo ob koncu večera, ki so ga preživeli v pubih, po skupinskem posilstvu 19-letnice. Preiskovalci iščejo še nekaj mobilnih telefonov, ki so očitno po posilstvu izginili. Tako naj bi iz prisluhov bilo razvidno, da sta dva mladeniča, ki sta bila aretirana zaradi posilstva, govorila o tem, da je treba skriti telefone, od katerih naj bi bil eden zakopan v zemljo. Najverjetneje zato, ker  so na njen še dodatni obremenilni videoposnetki.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  21 .08. 2023 ob  19: 57
-1
Po vsevedovi veri je muHAMed (pig piss be upon him) preletel soncni sistem na krilatemu oslu v enem tednu. Nic cudnega, da pise retardirane komentarje.
manemebasat |  21 .08. 2023 ob  19: 55
-1
Zakaj Stricu iz ozadja minusi? Svedska je postala prestolnica posilstva odkar imajo invazijo muslimanov.
Ištrijan |  21 .08. 2023 ob  19: 36
@nylarazgotra

pa bi hotela videti če bi še komu padalo na pamet početi tako svinjarijo.

To kar se je zgodilo je milo rečeno svinjarija, pravzaprav težko človek najde ustrezne izraze ob taki grozoti. Kljub temu pa je Salvinijev predlog zgolj populistični, ker sam dobro ve, da nima nikaršniih možnosti, da bi bil izglasovan, kaj šele implementiran.

Kazen za storilce seveda mora bit in to hitra in stroga! Kljub temu se bodo takšne stvari še dogajale, brez skrbi, ne glede na kazaen. Tudi v državah kjer je uzakonjena smrtna kazen zaradi tega ni nič manj umorov in drugačnih zločinov......
Stric iz ozadja |  21 .08. 2023 ob  15: 50
-9
Zanimivo pa je, da enako delajo nezakoniti migranti, pa nihče ne trepne, kaj šele, da bi karkoli komentiral, storil,... Za nekater pa je to posledica krščanske vzgoje. Muslič?
vseved |  21 .08. 2023 ob  14: 02
Krščanska vzgoja.
nylarazgotra |  21 .08. 2023 ob  12: 59
37
Grozno! Gnusno! Se strinjam z Salvinijem .kastracija obvezna, pa bi hotela videti če bi še komu padalo na pamet početi tako svinjarijo.