INCIDENT NA TRGU REPUBLIKE: Rupar in njegovi podporniki prekinjali nagovore in nadlegovali govorke za pravice Palestincev (VIDEO)

Slovenija

Predstavnice več nevladnih organizacij so danes na Trgu republike pozvale vlado, naj Palestincem v Gazi ponudi zatočišče v Sloveniji s pomočjo sistema dopolnilnih poti. Istočasno je bila na trgu sklicana novinarska konferenca iniciative Glas upokojencev in Inštituta 1. oktober, njuni podporniki so prekinjali nagovore in nadlegovali govorke.

Predstavnice Gibanja za pravice Palestincev, Pravnega centra za varstvo človekovih pravic in okolja (PIC), Mirovnega inštituta in Amnesty International Slovenije so danes na Trgu republike na vlado naslovile poziv več kot 20 nevladnih organizacij in sindikatov, naj omogoči sistemsko vzpostavitev varnih poti do zatočišča za Palestince v Gazi, ki imajo v Sloveniji svoje sorodnike.

Pozvali so k uvedbi sistema dopolnilnih poti, ki bo omogočil Palestincem v Gazi, da se združijo z družinskimi člani v Sloveniji in tu najdejo varnost, dokler Gaza ponovno ne postane varna za življenje. Slovenska vlada je v preteklosti že dokazala, da je to mogoče storiti, so dodali.

Dolžnost Slovenije je, da proti Izraelu sprejme konkretne ukrepe z namenom, da ustavi izvrševanje genocida, Palestincem in Palestinkam, ki jim grozi genocid, pa lahko ponudi zatočišče in varnost, je ob tem poudarila članica Gibanja za pravice Palestincev Barbara Vodopivec.

Hkrati z novinarsko konferenco nevladnih organizacij v podporo Palestincem je bila na Trgu republike ob 11. uri sklicana novinarska konferenca ljudske iniciative Glas upokojencev in Inštituta 1. oktober, zato se je na pobudo predstavnic štirih organizacij njihova konferenca začela predčasno.

Poglejte si današnjo novinarsko konferenco in zasedbo podpornikov palestinskega terorističnega Hamasa nad SLOVENSKIMI UPOKOJENCI IN NARODOM!! Bili so nenajavljeni, vodi jih skrajna lrvica in 8.marec!! Ko smo upokojenci začeli z zahtevami za pokojnine so POP TV, AKANAL, RTV SLO, DELO, DNEVNIK IN DRUGI SKORUMPIRANI IN PLAČANI MEDIJI IZ NAŠEGA DENARJA zapustili novinarsko konferenco!! Za te medije SLOVENCI NISMO POMEMBNI, HAMAS 8N FAŠISTI PA!! SRAMOTA, SLOVENIJA UPRIMO SE JIM!! 25.APRILA OB 14.30 PROTEST PRED RTV SLO IN OB 15.URI NA TRGU

Posted by Pavel Rupar on Četvrtak, 18. april 2024.

Kljub temu je prišlo do incidenta, ko so podporniki iniciative Glas upokojencev in Inštituta 1. oktober, med njimi tudi predsednik stranke Glas upokojencev Pavel Rupar, motili potek novinarske konference z vzklikanjem ter prihodi pred kamere in mikrofone.

Nagovore štirih predstavnic človekoljubnih organizacij so prekinjali z žaljivkami, glasnim petjem slovenske himne ter vzkliki, kot so "Za Slovenijo". Eden od njih pa je eni od udeleženk iz rok iztrgal palestinsko zastavo. Zatem so izvedli tudi svojo novinarsko konferenco, na kateri so med drugim napovedali protestni shod upokojencev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Šperjo |  18 .04. 2024 ob  20: 02
11
kakšno prostaštvo , brezobzirnost , nazadnjaštvo , vulgarnost
*pavel* v vsej svoji luči !!
Stiv Rivs |  18 .04. 2024 ob  16: 16
Nacisti imajo čisto svoj način pojmovanja demokracije.
Najprej ropotajo in nadlegujejo drugače misleče, na koncu pa jih zapirajo v lagerje in sežigajo v pečeh.
Temu Ruparju je potrebno na lep način razložit, da je njegov heroj Adolf mrtev in pokopan.
kokodek |  18 .04. 2024 ob  15: 13
škifo od od filijale starih sds zarukancev, kiznajo samo širiti sovraštvo. Seveda s svojim obnašanjem kažejo tudi kakšni debili so!