IZ SB IZOLA VČERAJ DVAKRAT KLICALI POLICIJO: Na urgenci pristal tudi 13-letni otrok

Kronika

Včeraj popoldne so bili policisti Policijske uprave (PU) Koper dvakrat obveščeni o prometnih nesrečah v Kopru, v katerih sta bila udeležena 13-letni otrok na skiroju in 51-letni pešec. Oba sta utrpela lahke telesne poškodbe zaradi neprevidnosti voznic osebnih avtomobilov.

Vse fotografije so simbolične.

Včeraj ob 16.30 so policiste PU Koper iz urgence Splošne bolnišnice Izola obvestili, da imajo v oskrbi 13-letnega otroka, ki je bil udeležen v prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da je slednji vozil skiro, ko mu je v križišču Piranske in Pristaniške ulice v Kopru odvzela prednost 43-letna voznica osebnega avtomobila. Otrok je pri padcu zadobil lahke telesne poškodbe, zoper povzročiteljico pa sledi hitri postopek.

Ob 17.09 pa so policiste iz izolske urgence obvestili, da imajo v oskrbi 51-letnega moškega, ki naj bi ga nekje v Kopru na prehodu za pešce zbil avto. Ugotovljeno je bilo, da je 39-letna voznica osebnega avtomobila zapuščala parkirišče v Marezigah in zavijala desno proti Sv. Antonu v času, ko je moški prečkal prehod za pešce. Voznica ga pri tem ni opazila in ga je s prednjim delom oplazila. Pri tem je utrpel lahke telesne poškodbe, zoper povzročiteljico pa sledi hitri postopek. 

Koprski policisti so včeraj ob 08.22 v Kopru ustavili 14-letnega voznika mopeda (do 25 km/h). Ker je pred zaustavitvijo vozil z večjo hitrostjo od konstrukcijsko dovoljenih 25 km/h, so mu policisti odredili izredni tehnični pregled, kjer je bilo ugotovljeno, da moped doseže hitrost kar 88 km/h. Moped so mu policisti zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 11.15 so v Pradah ustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so policisti ugotovili, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu osebni avtomobil zasegli in predali sodnemu izvršitelju. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 20.52 so ilirskobistriški policisti ustavili 44-letno voznico osebnega avtomobila. Odrejen ji je bil alkotest, ki je pokazal rezultat 1,48 mg/l, zato so ji policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njo pa odredili pridržanje. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 23.59 so bili s strani občana obveščeni, da je na parkirišču stanovanjskega bloka v njegov tam parkiran osebni avtomobil trčil voznik drugega osebnega avtomobila. Policisti so na kraju izsledili povzročitelja, 51-letnega voznika osebnega avtomobila, ter mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Slednjega je voznik odločno odklonil, ravna tako se je med postopkom policistom uprl in ni upošteval njihovih ukazov, zaradi česar so zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje ter sledi obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija