KAJ SO POSNELE KAMERE V KLUBU MARINA? Pomanjkljivo oblečene so na recepciji plačale 70 ali 85 evrov

Kronika

Na koprskem okrožnem sodišču bodo po daljšem premoru ta teden nadaljevali sojenje poslovnežu Sergeju Racmanu in slovenski podružnici njegovega ciprskega podjetja X6D Limited zaradi očitkov o zlorabi prostitucije v klubu Marina na Ajševici pri Novi Gorici.

Sergej Racman

Zadeva je trenutni v fazi izvajanja dokazov oziroma zaslišanja prič. Na eni izmed zadnjih obravnav je tožilstvo predstavilo podatke iz v kriminalistični preiskavi zaseženih telefonov, računalnikov in videokamer. Med drugim je šlo za sporočila med obdolženci o tem, kako bi lahko uredili pravni status prostitutk. Tožilstvo namreč poskuša dokazati, da so Dejan Šurbek, Jože Kojc, Vesna Ternovec in Racman izkoriščali prostitutke, ki so v lokalu čakale na goste.

Nekaj elektronskih sporočil se je nanašalo na možnost registracije prostitutk kot samostojnih podjetnic. Šurbek, ki je na obravnavi sodeloval preko videokonference, je vztrajal pri trditvi, da so bile ženske v lokalu le gostje. Po besedah tožilke je čudno, da gostinski lokal gostjam ureja pravni status. Tožilka je prebrala tudi Šurbkovo sporočilo Trnovčevi, naj ne zapisuje več sporočil gostij o tem, kdaj bodo odsotne, ker bi iz tega lahko sklepali, da so v lokalu zaposlene. Navedbo, da naj bi dekleta najmanj enkrat zaklenili v lokal, da bi lahko preverili prisotnost, je obramba ostro zavrnila.

Obdolženci so pojasnjevali, da so na Ajševici najprej nameravali urediti igralnico, medtem ko so lokal, podoben Marini, želeli odpreti v Avstriji. Šele po nekem televizijskem posnetku naj bi ugotovili, da bi bil takšen poslovni model zakonit tudi v Sloveniji.

Vesna Ternovec in Dejan Šurbek

Tožilka je začela brati tudi uradne zaznamke policistov o posnetkih nadzornih kamer lokala. Na njih naj bi bilo videti, kako so moški najprej plačali vstopnino, medtem ko so ženske šle mimo recepcije v svoje garderobe in se nato pomanjkljivo oblečene vrnile na recepcijo in plačale 70 ali 85 evrov. To naj bi bila tudi cena, za katero so ponujale spolni odnos. Videti naj bi bilo tudi, da je bila ženska garderoba brez vsakršnih pregrad. To naj bi po mnenju tožilke omogočalo neprestan nadzor nad domnevnimi oškodovankami.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija