'KLUB GOLIH PESTI' SREDI KOPRA: Trojico, med njimi je bila tudi ženska, je pomiril šele prihod policistov

Kronika

Včeraj ob 19.20 so bili policisti Policijske uprave (PU) Koper obveščeni, da se v Kopru pretepata dva moška, eden od njiju pa ima v roki nož. Po prvih podatkih, zbranih na kraju, je 35-letnik med sporom s pestjo udaril 41-letnika in ga poškodoval. V spor se je vmešala 44-letnica, katero je 35-letnik prav tako nekajkrat udaril, nakar se je vmešal še 44-letnik, ki je 41-letnika še večkrat udaril. 35-letnik je zatem izvlekel nož, ki ga je odvrgel po prihodu policistov na kraj. 35-letnik in 44-letnik sta osumljena storitve kaznivega dejanja Lahka telesna poškodba, prvi poleg tega še kaznivega dejanja Ogrožanje z nevarnim orodjem pri pretepu ali prepiru. 35-letniku so policisti izdali še plačilni nalog zaradi različnih kršitev in mu odredili pridržanje. 

Fotografija je simbolična.

Ob 14.30 so bili obveščeni, da imajo v prostorih javne ustanove v Postojni stranko, ki kriči in se vede nedostojno. Na kraju so ugotovili, da je 60-letni moški prišel v spor z zaposleno, zato je do njega pristopil varnostnik in kršitelja napotil iz varovanega območja. Zatem sta se pričela prepirati, med prepirom je med njiju stopil drugi 60-letnik, ki je udaril varnostnika s pestjo. Varnostnik je pri tem utrpel poškodbo ličnice. Za prvega kršitelja se vodi hitri postopek po Zakonu o javnem redu in miru in Zakonu o zasebnem varovanju, za drugega pa bo podana kazenska ovadba.

V Strunjanu je nekdo vlomil v avtomat za kavo in pobral gotovino.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 136 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč z materialno škodo in tri z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in štiri tatvine, zaradi kršitve javnega reda in miru je bilo 13 intervencij.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija