KMETJE V OSPREDJU KAKOVOSTI: Agraria gradi na tradiciji in inovacijah

Koper

Kmetijska zadruga Agraria Koper (KZ Agraria) že od leta 1947 združuje pridelovalce sadja in zelenjave iz štirih obalnih občin: Koper, Izola, Piran in Ankaran. Njihova osnovna usmeritev je podpora in zaščita istrskih kmetij, zagotavljanje višje kakovosti pridelkov ter skrb za zdravje svojih strank. Člani zadruge se ukvarjajo z integrirano in ekološko pridelavo, kar prinaša številne koristi tako za potrošnike kot tudi za okolje.

Ekološka in integrirana pridelava: Okusite naravo

KZ Agraria se ponaša s certificirano ekološko in integrirano pridelavo, ki omogoča najvišjo kakovost pridelkov. Ta način pridelave zmanjšuje obremenjevanje okolja in dosega čim boljše naravovesje, kar dokazujejo certifikati ekološke, integrirane in Global Gap pridelave ter certifikati Izbrane kakovosti.

Ključne značilnosti pridelave vključujejo:

- Pridelavo brez gensko spremenjenih organizmov (GSO)

- Nadzorovano gnojenje s kakovostnimi organskimi in ekološkimi gnojili

- Kolobarjenje in redno izvajanje analiz tal in pridelkov

- Nadzorovano uporabo sredstev za varstvo rastlin

- Ročno obiranje v polni zrelosti plodov

- Ohranjanje rodovitnosti tal

- Spoštovanje naravnih virov in navodil narave

Kmetije, ki tvorijo srce KZ Agrarie

Kmetija Parovel, Bertoška vala, Valmarin

Kmetija Parovel ima bogato tradicijo, ki sega v leto 1954. Brata Luka in Teo Parovel danes vodita kmetijo, kjer pridelujejo raznovrstne pridelke skozi celo leto. Poleti so primarni pridelki paradižnik, česen in jagode, pozimi pa raznovrstna zimska zelenjava. Kmetija se ponaša s certifikati ekološke in integrirane pridelave.

Kmetija Pribac, Dolina Dragonje

Kmetija Pribac se nahaja v slikoviti dolini reke Dragonje in ima dolgo družinsko zgodovino, ki sega v leto 1900. Danes kmetijo vodi Danijel Pribac, ki mu pomagajo družinski člani. Pridelujejo predvsem češnje, hruške in marelice, njihovo sadje pa odlikuje certifikat integrirane pridelave.

Kmetija Krmac, Vanganelska vala

Kmetija Krmac je znana po svojih odličnih nektarinah in breskvah, ki so kot nalašč za pripravo marmelade. Kmetijo, ki je vključena v shemo kakovosti integrirane pridelave, vodi Damijan Krmac. Vse pridelke obirajo ročno v polni zrelosti, kar zagotavlja edinstven okus in aromo.

Kmetija Pucer, Dolina Drnice

Kmetija Pucer izhaja iz Nove vasi nad Dragonjo in ima bogato družinsko zgodovino, ki sega v leto 1946. Danes kmetijo vodi četrta generacija, hči Lorena in njen mož Sebastijan. Kmetija je že več kot 10 let vključena v shemo integrirane pridelave in prideluje malancane, bučke in drugo zelenjavo.

Kje najdete pridelke KZ Agrarie?

KZ Agraria ima več prodajnih mest, kjer lahko kupite njihove sveže in kakovostne pridelke:

- Prodajni center Koper

- Prodajni center Lucija

- Trgovina Šavrinka, Tržnica Koper

- Trgovina Izola

- Trgovina Marezige

- Trgovina Šavrinka Šmarje

- Trgovina Brezovica pri Gradinu

Okusite razliko s KZ Agraria 

Izberite certificirano pridelavo sadja in zelenjave iz KZ Agrarie in okusite razliko. Privoščite si najboljše, kar narava ponuja – sveže, okusno in odgovorno pridelano hrano, ki prinaša dobro počutje v vsak vaš obrok. V KZ Agrarii se zavedajo, da kakovost in skrb za okolje hodita z roko v roki, zato svojim strankam ponujajo pridelke, ki so pridelani z ljubeznijo in spoštovanjem do narave.

Vabljeni, da obiščete njihova prodajna mesta in okusite najboljše, kar ponuja Istra!