KNJIŽNICA POD KROŠNJAMI: Poleg več sto bralnih enot tudi pester program

Goriška

V Novi Gorici so že deveto leto zapored odprli knjižnico, ki bo v Borovem gozdičku bralce vseh starosti vabila vse do 21. junija. Spodbujanje bralne kulture v lokalni skupnosti se po zelo uspešnem projektu Mesto knjige Društva humanistov Goriške tako nadaljuje s Knjižnico pod krošnjami v organizaciji Mladinskega centra Nova Gorica.

"Namen Knjižnice pod krošnjami je spodbuditi zavedanje, da branje nima pomembne vloge samo pri učenju, temveč tudi v prostem času. Zato želimo, da bo prihajajoče poletje čas odmika in umiritve s knjigo v roki, ki poleg dobrobiti širjenja obzorij, preusmeritve, spoznavanja in večanja naše sporazumevalne zmožnosti, prinaša sočutje ter razumevanje in sprejemanje sveta okrog in v nas," je povedala direktorica Mladinskega centra Nova Gorica Lara Brun.

Poleg 350 enot knjižničnega gradiva in dnevnih časopisov ter revij bo Knjižnica pod krošnjami ponujala tudi različne dogodke. V dopoldanskem delu bodo pripravljali program za najmlajše obiskovalce, zvečer pa jih bodo obiskali mladi ustvarjalci in priznani pisatelji. Obiskala jih bosta domača ustvarjalca Katja Perat in Mirt Komel ter stripovski ustvarjalec Izar Lunaček. Čisto ob koncu Knjižnice pod krošnjami pripravljajo organizatorji še glasbeno presenečenje.

V Novi Gorici so letošnje leto namenili ustvarjalnosti mladih, zato bodo bralcem in obiskovalcem ponujali predvsem mlade slovenske ustvarjalce. Najmlajšim obiskovalcem bodo predstavljali evropske pravljice, otroci pa bodo nato ustvarjali risbe na temo predstavljene pravljice. Tako kot doslej, bodo v popoldanskem času obiskali novogoriški dom upokojencev in tamkajšnjim stanovalcem glasno brali iz knjig.

Knjižnica pod krošnjami pa se bo med 24. julijem in 6. avgustom preselila tudi v Kanal, na igrišče ob tamkajšnji osnovni šoli. Organizator Knjižnice pod krošnjami v Kanalu Blaž Valentinčič je povedal, da bo tamkajšnja prireditev posvečena letošnji 150-letnici ustanovitve narodne čitalnice.

Deli novico: