KOPER JE BOGATEJŠI ZA KREATIVNI CENTER: Za vzpostavljanje ravnovesja med poklicnim in zasebnim življenjem (FOTO)

Koper

V Kopru so danes odprli Kreativni center, ki je namenjen vzpostavljanju ravnovesja med poklicnim in zasebnim življenjem. Nastal je v okviru projekta BalanCed, vodilni partner je Center za komunikacijo, sluh in govor Portorož.

Tečaji in delavnice v novem centru bodo brezplačni – od oblikovanja gline, šivanja, izdelave naravne kozmetike in fotografije. Nudil bo program za zaposlene v organizacijah in raznolik program za otroke.

"Ko ustvarjamo, izražamo svoja čustva, smo v boljšem stiku s samim seboj, učimo se reševati probleme, gradimo samozavest in premagujemo ovire," je ob priliki dejala Barbara Gogala, vodja projekta BalanCed.

Prostore so obnovili s trajnostnimi materiali, saj je velik del projekta ozaveščanje otrok o okoljevarstvu. Katarina Parovel, direktorica Zavoda Nomed: "Otroci bodo (in so že) v ta prostor vnesli barvitost, igrivo energijo in veliko smeha. Skozi projekt bomo izvajali več sklopov delavnic, nekatere smo že izvedli. Usmerjene so bile v opremljanje prostora - ne, nismo šli v trgovino po pohištvo, ampak na odpad. Na rokodelskih delavnicah smo otroke vključili v brušenje in barvanje stolov, na okoljevarstveni delavnici smo skupaj sešili in tapecirali sedeže stolov. Odpadne omare smo prebarvali in si za prihajajoče delavnice sešili predpasnike. Skupaj smo si uredili prostor, v katerem se bomo dobro počutili in se vanj z veseljem vračali."

Za otroke bodo izvedli biodiverzitetne in miselne delavnice. Z željo, da bi bile vsebine in aktivnosti v okviru Kreativnega centra narejene po meri potreb in želja zaposlenih in njihovih družin, pa so izvedli analizo njihovih potreb. Na podlagi pridobljenih informacij bodo prilagodili zastavljene programe. Nastala bo tudi mreža mentorjev

Aktivnosti Kreativnega centra so že zapolnjene, prihajajoče pa lahko spremljate na spletni strani projekta, vcentru.si in na družbenih omrežjih.

Projekt sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma v višini 499.903,96 evrov, njegovo partnerstvo pa sestavljajo še Zavod CONA B.P., Zavod NOMED (in Gibanje Zelenci), Kulturno izobraževalno društvo PiNA in Culture break borders (Norveška).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija