LOTERIJSKE SREČKE NISO PRIMERNO DARILO ZA OTROKE: Večja verjetnost nastanka težav z igrami na srečo v odraslosti

Slovenija

Srečke so ena najbolj priljubljenih iger na srečo in tudi pogosta izbira za obdarovanje najbližjih. To pa nikakor ne sme biti izgovor za to, da s srečkami obdarujemo otroke. Zato se je Loterija Slovenije pridružila pobudi Obdarujte odgovorno, s katero številne organizacije po vsem svetu ozaveščajo o tveganjih darovanja loterijskih srečk otrokom.

"Raziskave so pokazale, da bolj, kot je bil posameznik izpostavljen igram na srečo v mladih letih, večja je verjetnost nastanka težav z igrami kasneje. Velikokrat se otroci srečajo z igrami na srečo tako, da prejmejo loterijsko srečko od odrasle osebe, ki pa po vsej verjetnosti ni seznanjena z vsemi potencialnimi tveganji," so v sporočilu za javnost zapisali na Loteriji Slovenije.

Loterija Slovenije je odgovoren prireditelj loterijskih iger, ki ne želi ustvarjati prometa iz naslova nagovarjanja ranljivih skupin prebivalstva. Zato želi s sodelovanjem v pobudi doseči večjo ozaveščenost staršev in drugih odraslih oseb glede neprimernosti srečke kot darila za otroke, so navedli.

Kampanji Obdarujte odgovorno se je pridružila z zavezo, da bo ozaveščala starše in druge odrasle osebe o tveganjih, ki jih prinaša igranje iger na srečo pri mladih, je ob začetku ozaveščanja v času prednovoletnih obdarovanj izjavila predsednica uprave Loterije Slovenije Romana Girandon.

Kampanjo sicer organizirata ameriški nacionalni svet za problematično igranje iger na srečo in Mednarodni center za težave z igrami na srečo in tvegano vedenje pri mladih.

Loterija Slovenije je zavezana k družbeno odgovornemu ravnanju, zato so načela odgovornega prirejanja iger in poslovanja vključena v vse ravni razmišljanja in delovanja družbe. Ena od ključnih aktivnosti je sodelovanje s Centrom za zdravljenje zasvojenosti iz Nove Gorice, ki je vodilna ustanova na področju nekemičnih odvisnosti v Sloveniji.

Loterija aktivno podpira izobraževalni program Mihe Kramlija, sicer vodje centra za zdravljenje zasvojenosti, ki z obiski osnovnih in srednjih šol otroke in mladino opozarja na pasti in nevarnosti nekemičnih zasvojenosti. V tem šolskem letu bo v program vključenih več kot 3000 otrok in mladine, so še dodali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija