MARKOČIČ ODGOVARJA: "Občina ni bila oškodovana"

Izola

Bivši izolski župan se je na ugotovitve Komisije za preprečevanje korupcije odzval s pojasnilom, da je občina postopek oddaje nepremičnin v zakup - gre za urbane vrtove pod Belvederjem - izvedla na odnosih štirih pravnih mnenj ter pri tem sledila ustaljenim kriterijem, ki jih uporablja tudi Sklad zemljiških zemljišč. Oškodovanja občine pri oddaji omenjenih zemljišč po njegovih besedah ni bilo. 

Po objavi ugotovitve Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) glede ravnanja nekdanjega župana Občine Izola Danila Markočiča, za katerega Komisija ugotavlja, da je v postopku oddaje nepremičnin v zakup za leto 2021 v Občini Izola ravnal v nasprotju s pričakovanim delovanjem in odgovornostjo svoje takratne funkcije, s čimer je kršil integriteto, smo za komentar zaprosili tudi Markočiča.

Kot je pojasnil, je bil postopek uveden zaradi oddaje zemljišč nad Belvederjem, ki so namenjena urbanim vrtovom. "Izbran je bil ponudnik, ki je za zakup zemljišča ponudil največ, zato premoženje občine ni bilo oškodovano," pojasnjuje bivši župan.

"Občina je postopek izpeljala na podlagi štirih pravnih mnenj in tudi uporabila svojo pravico, da določi dodatne kriterije, kot je bil ta, da ima obstoječi zakupnik prednostno pravico." To je bil tudi razlog, da se v postopku, ki je potekal pred KPK, ni pritožil. Kot je znano, je zaradi tega, ker pritožbe v postopku ni bilo, ugotovitev KPK postala pravnomočna.

Markočič dodaja, da so to bili rutinski postopki, v katerih je kot odgovorna oseba podpisal vse pripravljene pogodbe, tako kot v številnih drugih primerih.  

Zavrača tudi očitke o priviligiranju določenih ponudnikov ter poudarja, da ne ve, kdo so zakupniki teh zemljišč, kriteriji pa da so bili izbrani na podoben način, kot jih ima Sklad kmetijskih zemljišč.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija