MASAKER NA ŽELEZNIŠKI PROGI: Vlak zadel pet ljudi in kose njihovih teles vlekel za seboj (VIDEO)

Kronika

Na železniški progi med Milanom in Torinom na severu Italije se je minulo noč zgodila huda železniška nesreča, v kateri je umrlo pet ljudi. Kot poročajo italijanski mediji, je potniški vlak na postaji v kraju Brandizzo nedaleč od Torina danes malo po polnoči zadel skupino delavcev, ki so na progi opravljali vzdrževalna dela.

Na vlaku, ki je bil na poti iz kraja Alessandria v Torino, v času nesreče ni bilo potnikov, piše italijanski časnik La Repubblica. Po prvih podatkih je vlak peljal s hitrostjo 160 kilometrov na uro, ko je zadel skupino delavcev na progi.

Pet delavcev je umrlo na kraju nesreče, še dva, ki sicer nista bila poškodovana, pa so zaradi šoka prepeljali v bližnjo bolnišnico. V šoku, a nepoškodovan, je bil tudi strojevodja vlaka, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

"Bili smo v baru nasproti postaje," je povedala priča za italijanski časnik Corriere della Sera. "Slišali smo močan hrup, kot pri nesreči, a kot da se nekaj vleče za nečem." Ko je njen fant odšel na kraj nesreče, da bi skušal pomagati, naj bi se znašel pred strašnim prizorom. "Trenutno je v šoku," je pojasnila.

"Kolega iz službe 118 mi je povedal za strašen prizor," je dejal župan Brandizza Paolo Bodoni, ki je tudi zdravnik. "Deli človeških teles so bili raztreseni na območju 300 metrov. To je velika tragedija. Eden od preživelih naj bi bil vodja skupine." 

Italijanske oblasti so uvedle preiskavo vzroka nesreče. "Ni mogoče izključiti, da je šlo morda za nesporazum, v vsakem primeru pa bomo morali počakati na rezultat preiskave," je dodal župan.

Zaradi nesreče je promet na železniški progi med Milanom in Torinom prekinjen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija