MED GODOVIČEM IN IDRIJO ZAPORE DO KONCA LETA: Preverite, kdaj bo oviran promet

Goriška

Zaradi gradnje galerije v Zali bodo do konca leta potrebne polovične in popolne zapore ceste med Godovičem in Spodnjo Idrijo. Delno zaporo bodo vzpostavili danes in bo trajala do 29. decembra, pri čemer bo med 29. julijem in 1. septembrom cesta popolnoma zaprta. Dela v vrednosti 2,98 milijona evrov bo izvajalo podjetje Kolektor CPG.

Vse fotografije so simbolične.

V letošnji gradbeni sezoni nameravajo odstraniti del brežine, s čimer želijo pridobiti potrebno širino za izvedbo galerije, so zapisali na direkciji za infrastrukturo. Predvideni so še izvedba pilotov, temeljenje, izvedba spodnje povezovalne grede za galerijo ter zaledna stena galerije.

Z današnjim dnem bo na cesti vzpostavljena polovična zapora ceste z enosmernim izmeničnim prometom, ki bo trajala predvidoma do 29. decembra. V vmesnem času bodo vzpostavili popolno zaporo, in sicer med 29. julijem in 1. septembrom. Tudi izven tega termina bodo občasne kratkotrajne popolne zapore do 30 minut za primer potrebnih manipulacij v območju gradbišča, ki bodo izvedene izven prometnih konic, so dodali na direkciji.

Na koncu prve gradbene sezone je predvidena še dvodnevna popolna zapora, potrebna za ureditev vozišča v dvosmerno. Vozišče bo pred zimo pripravljeno za vzpostavitev dvosmernega prometa, v zimskem času pa ni predvidenih nobenih aktivnosti in zapor. Gradnjo bodo nadaljevali v gradbeni sezoni prihodnje leto, in sicer so dela predvidena med 29. marcem do 27. septembrom 2020.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija