MOŽAKAR S PALICO PRETEPEL MIMOIDOČA DEČKA: "Zginita, ne sodita sem"

Svet

Zagrebška policija preiskuje primer 63-letnika, ki je v sredo v hrvaški prestolnici s palico pretepel 13- in 14-letnega fanta, ki sta pripadnika romske manjšine. Otroka so po napadu oskrbeli v pediatrični kliniki, neuradno naj ne bi utrpela hujših poškodb. Gre za nov primer medetničnega nasilja in nasilja nad otroki na Hrvaškem.

Hrvaški policisti so pridržali domnevnega napadalca, več podrobnosti o dogodku pa ne želijo razkriti, ker sta žrtvi mladoletni.

Napad se je v sredo pozno popoldne zgodil v parku pri enemu od stanovanjskih poslopij v vzhodnem delu mesta.

Otroka in njuni starši so za današnji Jutarnji list povedali, da sta fanta pred trgovino čakala na svoji prijateljici, ko je napadalec začel vpiti nanju s svojega balkona v prvem nadstropju: "Zginita, ne sodita sem!"

Fanta sta moškemu odgovorila, da čakati punci ter da se bosta odpravila takoj ko bosta opravili nakup, a je 63-letnik že stekel do njiju. Moški naj bi si nadel kapuco na glavo in ju napadel s palico.

Najprej naj bi z dvema udarcema zrušil na tla enega fanta, nato pa je sledila vrsta udarcev po različnih delih telesa drugega fanta, ki je tudi končal na tleh. Ob tem naj bi ju ozmerjal in ju žalil na različne druge načine, je poročal zagrebški časnik, ki je objavil tudi fotografije poškodb dveh fantov.

Kmalu po napadu so na kraj dogodka prispeli policisti in nujna medicinska pomoč, ki je dečka prepeljala v bolnišnico.

Zagrebška policija je potrdila, da so primer prevzeli kriminalisti, ki še vedno ugotavljajo okoliščine dogodka. Tiskovna predstavnica zagrebške policije Marija Goatti je na novinarski konferenci povedala, da so stanovalci poslopja pričali o tem, da naj bi fanta najprej uničevala klop v parku.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija