NA GORIŠKEM KAR ŠTIRI PROMETNE NESREČE V 24 URAH: 18-letni motorist huje poškodovan

Kronika

Iz Policijske uprave (PU) Nova Gorica poročajo o kar štirih primerih prometnih nesreč, ki so se zgodile v zadnjih 24 urah. 18-letni motorist je bil v včerajšnji nesreči huje poškodovan.

Fotografije so simbolične. 

Včeraj ob 13.56 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči III. kategorije na glavni cesti Deskle–Plave, v kateri se je huje poškodoval mlajši voznik motornega kolesa. Po ogledu kraja nesreče in zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je 18-letni motorist vozil iz Deskel proti naselju Plave. Ko je pripeljal v desni nepregledni ovinek je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal preko nasprotnega vozišča, nakar se je zaletel v kamnito brežino. Po nezgodi so na kraju poleg policistov Postaje prometne policije (PPP) Nova Gorica posredovali tudi poklicni gasilci Javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost (JZ GRD) Nova Gorica in reševalci nujne medicinske pomoči, ki so poškodovancu na kraju nudili prvo pomoč in ga kasneje z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Povzročitelju nezgode bo zaradi odgovornosti za storitev prekrška izdan plačilni nalog.

Prav tako so policisti PU Nova Gorica včeraj ob 18.31 obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na glavni cesti med naseljem Straža in Idrijo. Ugotovljeno je bili, da je voznik tovornega vozila vozil iz Cerknega proti Idriji. Med vožnjo na omenjeni relaciji pa se je v zadnji del njegovega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zaletela 46-letna voznica motornega kolesa, državljanka Avstrije. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. Policisti PP Idrija so 46-letni tuji motoristki zaradi odgovornosti za storitev prekrška izrekli globo.

Ob 6.54 uri so policiste obvestili o prometni nezgodi I. kategorije z majhno poškodbo na parkirišču gostinskega lokala na Mostu na Soči, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Po sedaj zbranih podatkih je voznik avtomobila pri vzvratni vožnji iz boksa na omenjenem parkirišču z vozilom trčil v sprednja desna vrata avtomobila znamke Audi A4 nemških registrskih številk. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti Policijske postaje (PP) Tolmin odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Do prometne nesreče je prišlo tudi danes ob 5.43 uri na cesti Deskle–Plave (Globno). V njej sta bila udeležena 37-letni voznik osebnega in 49–letni voznik tovornega vozila. 37-letni voznik naj bi na ravnem delu ceste zapeljal na levo stran vozišča in pri tem oplazil tovorno vozilo. V prometni nesreči ni bil nihče poškodovan. 37-letnemu povzročitelju nezgode je bil izdan plačilni nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija