Na plačilo čakajo že tri mesece

Goriška

Delavci, ki so za novogoriški stanovanjski sklad opravili dela v bloku v Čepovanu, so jezni, saj na plačilo za opravljeno delo čakajo že tri mesece. Odgovorni sicer zatrjujejo, da bodo dela plačana, zalomilo pa naj bi se, ker morajo izvajalci popraviti nekatere pomanjkljivosti.

Obnovo večstanovanjske stavbe v Čepovanu je stanovanjski sklad zaupal podjetju Kolektor Koling. Za izvedbo vseh gradbenih del je omenjeno podjetje najelo podjetje Euroinvest Gradnje, to pa je spet najelo podizvajalce, ki že nekaj časa bentijo, da za svoje delo še niso bili plačani, poročajo današnje Primorske novice.

Eden izmed obupanih podizvajalcev je za PN povedal: “Dobavitelji od nas terjajo plačilo materiala, denarja pa ni od nikoder. Že tako so javni razpisi postali razprodaje, na katerih smo prisiljeni ponujati smešno nizke cene.” Sogovornik pa je razočaran tudi zaradi, kot pravi, brezbrižnosti zaposlenih na stanovanjskem skladu.

Plačila bodo stekla po odpravi napak

Direktorica stanovanjskega skalda, Nataša Leban, je za PN povedala, da so Kolektor Kolingu resda dolžni izplačati še del denarja, a so Euroinvest Gradnjam plačali vse, za kar so se dogovorili. Plačila naj bi se ustavila, ker so pri prevzemu stavbe odkrili nekatere pomanjkljivosti.

“Zaenkrat napake še niso odpravljene v celoti, zato sklad zadržuje plačilo po zadnji izstavljeni situaciji,” je še za PN izjavila Lebanova in dodala, da bodo vse obveznosti do Kolektor Kolinga poravnane, ko bodo odpravljene vse napake na objektu.

Da morajo odpraviti še nekatere pomanjkljivosti, potrjuje tudi direktor Euroinvest Gradenj Igor Furlan. Račun za slabih 40.000 evrov bodo izstavili takoj, ko bodo napake na objektu odpravljene. Furlan je za Primorske še zatrdil, da bodo vsi podizvajalci poplačani predvidoma v tridesetih dneh.