NAJSTNICA ZMENKUJE Z 42-LETNIKOM: Mama je zelo zaskrbljena

Trendi

Mama išče nasvet, potem ko je odkrila, da njena 18-letna hči zmenkuje z moškim, ki je 24 let starejši od nje, kar jo spravlja v skrbi. Sprašuje se, zakaj bi 42-letni moški bil zainteresiran za najstnico.

Pojasnila je, da je njena hči edinka in da je bila vedno zrela za svoja leta - verjame, da je temu tako, ker je večino časa preživela med odraslimi. Na Redditu je povedala: "Ona in jaz imava po mojem mnenju izjemno dober odnos. Ve, da mi lahko pove karkoli in da bom vedno na njeni strani. Je odgovorna, dobro se znajde na faksu, ima dobre prijatelje in razmeroma stabilno domače okolje in družino (njen oče in jaz sva se sporazumno ločila in smo tesna družinska enota). Zelo sem ponosna nanjo."

Mama pravi, da je bila njena hči nekoliko zadržana, ko ji je povedala o svoji novi simpatiji, saj je vedela, da bi lahko bila proti temu. "Odnos je še v zelo zgodnji fazi, približno tri mesece se družita in zdaj na četrtem zmenku je pri njem doma tudi prespala. Povedala sem ji, da jo podpiram, a sem zaskrbljena. To je bilo včeraj - zdaj ko sem prespala, sem ugotovila, da sem v resnici zelo zaskrbljena. Sebe vidim kot odprto osebo. Ne obsojam njenega zanimanja za starejše moške; pravi, da jo moški bližje njeni starosti dolgočasijo, in ne morem ji zameriti. A obenem se ne morem otresti občutka, da mora biti nekaj ... narobe(?) z 42-letnim moškim, ki hodi na zmenke z 18-letno punco."

Iščoč nasvet, je vprašala: "Želim jo podpreti, vendar ne vem kako. Pomagajte mi pri tem najnovejšem starševskem izzivu. Kako jo najbolje usmerim? Ali obstajajo kakšni viri - knjige, podporne skupine, itd., ki bi ji / nama lahko pomagale bolje razumeti to situacijo?"

En uporabnik je komentiral: "Po mojem mnenju je najboljši način, da se vprašate, ali bi ga označili za neustreznega partnerja za vašo hčerko, če bi bil le nekaj let starejši, namesto 20+? Res morate pozabiti na njegovo starost in izraziti le morebitne skrbi, ki niso pogojene z njegovo starostjo. Veliko moških uživa v zvezi z mlajšo punco iz različnih razlogov, in da, nekateri od teh razlogov so plitki. Toda veliko moških, ki to počno, uživa tudi v zagotavljanju varnosti partnerki, kar ni nič slabega v nobeni zvezi. Prav tako se morate zavedati, da ni nobenih zagotovil v nobeni zvezi, ali je starostna vrzel prisotna ali ne, zato lahko samo upate, da bo vaša hči modro izbirala svoje partnerje."

Drug uporabnik je dodal: "Rada bi najprej rekla, da je super, da iščete nasvet. Vem, da mnogi starši tega ne bi storili. Glede vaše hčerke, jaz bi jo samo podpirala, kolikor lahko. Pogovarjajte se z njo o njenem odnosu na najbolj nežen in skrben način. Vprašajte jo, ali je srečna in kako se počuti glede odnosa. Razumem, da ste zaskrbljeni in imate vso pravico, da ste. Svoje skrbi podelite tudi z njo. Morda celo določite termin za srečanje s tem moškim, če je to mogoče. Stara sem 19 let in hodim z nekom, ki je približno enake starosti kot partner vaše hčerke. Omenila sem stvari, za katere si želim, da bi jih moja mati naredila, ko sem ji povedala za svojega fanta. Veliko sreče!"

Tretji uporabnik je rekel: "Sami ste rekli, da je zrela za svoja leta. On verjetno tudi tako misli. Ali se ne bi tudi vi želeli dobivati s tako mlado žensko, če bi bili na njegovem mestu? Ali ne bi bili srečni?"

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  11 .05. 2024 ob  15: 25
-4
Denar.
vid |  09 .05. 2024 ob  10: 17
Kako bi izgledalo ce bi bila ona starejsa in on mlajsi? Res je dekle mlado, mogoce pa sta za skupaj, saj leta niso pogoj za zvezo. Ce je medsebojno spostovanje in razumevanje so vcasih razmerja mogoca. Tudi vse zveze vrstnikov ne koncajo vedno najbolje.