NAJSTNIKA V GARAŽNI HIŠI OKRADLA ŽENSKO: Eden od njiju poklical starše, ki so se z njo še sprli

Kronika

V soboto ob 15.20 so policiste obvestili, da sta dva fanta v garažni hiši v Postojni napadla 53-letno žensko. Gre za 16-letnika in 17-letnika, ki sta ženski ukradla gotovino. Enega so zadržali na kraju, drugi pa je žensko še udaril, nato mu je uspelo zbežati. Eden od fantov je poklical starše, ki so se nato z žensko sprli. Oba najstnika bosta kazensko ovadena, eden od njiju bo dobil še obdolžilni predlog pri sodniku za prekrške, ker se niti po prihodu policistov na kraj ni umiril.

Danes ponoči je neznanec vlomil v trgovino v Postojni, od koder je odnesel več mobilnih telefonov.

Ob 6.45 je na cesti od Dragonje proti Sv. Petru 50-letni voznik avtomobila zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljal na bankino, kjer je trčil v odbojno ograjo in pri tem poškodoval še dve panelni ograji. Voznik naj bi bil po prvih podatkih lažje poškodovan.

Minuli konec tedna so na območju Policijske uprave (PU) Koper policisti posredovali v 148 primerih, na 113 so prejeli 345 klicev. Obravnavali so 35 prometnih nesreč z materialno škodo in tri z lažjimi poškodbami. Zasegli so dve vozili. Obravnavali so še štiri vlome in deset tatvin ter eno drzno tatvino. Zaradi kršitev javnega reda in miru je bilo 22 intervencij. Nezakonitih prehodov državne meje so obravnavali 31.

Minuli petek ob 12.40 so v Podgradu policisti ustavili vozilo Volkswagen crafter, ki ga je vozil 39-letni državljan Romunije in Moldavije. V vozilu je bil še 26-letni sopotnik, prav tako državljan Moldavije in štirje državljani Turčije. Voznika in sopotnika čaka kazenska ovadba, turški državljani pa so bili prepeljani v azilni dom.

V Štorjah je neznanec ukradel kamnit obok z vrat hiše, ki je vpisan na seznam kulturne dediščine in je vreden 5.000 evrov.

V soboto je bil v Kopru državljanu Avstrije ukraden motor Harley Davidson, registrskih oznak BZ42NC. Z motorjem je bilo ukradeno tudi prometno dovoljenje.

Včeraj popoldne se je 34-letni voznik avtomobila na cesti med Dragonjo in Srgaši, kjer je omejitev hitrosti 90 km/h, peljal s 151 km/h. Čaka ga obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija