PODROBNOSTI NESREČE OB SOČI: Pijan prebil varnostno ograjo in zapeljal v reko, iz vozila se je rešil sam (FOTO)

Kronika

V primorsko akumulacijsko jezero je ponoči zapeljal avtomobil. Voznik se je uspel rešiti sam.

Danes, 22. junija ob 1.28, so bili novogoriški policisti obveščeni o prometni nesreči I. kategorije izven naselja Ajba (Občina Kanal ob Soči), kjer je voznik osebnega avtomobila zapeljal z glavne ceste Ročinj – Kanal v reko Sočo.

Ugotovljeno je bilo, da je 51-letni voznik osebnega avtomobila vozil izven omenjenega naselja proti Solkanu. Med vožnjo na omenjeni relaciji je v desnem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljal naravnost in z vozilom prebil varnostno ograjo in zapeljal v reko Sočo; voznik je kasneje sam prišel iz vozila izpod vozišča.

BONUS VIDEO: Se bodo podražili tudi obalni študentski domovi?

Na kraju poleg policistov posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so voznika kasneje odpeljali na preventivni pregled v šempetrsko bolnišnico. Po sedanjih ugotovitvah voznik v prometni nezgodi ni bil poškodovan.

V nadaljevanju postopka je bilo tudi ugotovljeno, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako je rezultat odrejenega preizkusa alkoholiziranosti pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0.54 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Povzročitelju prometne nezgode bo zaradi več kršitev prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija