Obtoženim skupno kar 16 let in pol zapora

Kronika

Na koprskem okrožnem sodišču so danes izrekli sodbo v zadevi Iskra Avtoelektrika. Senat je vse štiri obtožene, nekdanje vodilne družbe Tadeja Vidica, Ivana Lisjaka in Daria Stepančiča ter lastnika SFM Marjana Groffa, spoznal za krive. Obsodil jih je na zaporne in stranske denarne kazni, poroča spletni portal Primorskih novic.

Nekdanja člana uprave Iskre Avtoelektike Vidic in Lisjak, nekdanji direktor direkcije financ v družbi Stepančič ter nekdanji direktor družbe SFM, ki je končala v stečaju, so krivi nadaljevanega kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

Vidicu in Lisjaku je senat izrekel po štiri leta zapora in plačilo stranske denarne kazni 1000 dnevnih zneskov, Stepančiču tri leta zapora in plačilo 800 dnevnih zneskov, Groffu pa najdaljšo kazen, pet let in pol zapora, in plačilo 1300 dnevnih zneskov, nadaljuje portal.

Senat je pri odmeri kazni v celoti sledil predlogu tožilstva, razen pri Groffu, kateremu je izreklo pol leta nižjo kazen od predlagane.

Prav tako sodišče ni ugodilo predlogu tožilstva, naj zoper Groffa odredi pripor.

Obtoženi se bodo na sodbo, ki še ni pravnomočna, pritožili, ves čas postopka pa so vztrajali, da niso krivi.

Tožilstvo jim je v obtožnici očitalo, da so med letoma 2007 in 2009 z vrsto finančnih mahinacij, skupaj s pokojnim direktorjem Iskre Avtoelektrike Alešem Nemcem, načrtovali menedžerski prevzem podjetja in pri tem novogoriško družbo oškodovali za več kot sedem milijonov evrov.

Deli novico:

Hilda |  08 .07. 2013 ob  16: 04
Hilda je dobila samo par let zapora, teji malo vec, toda se zmeraj premalo, saj vsakdo bi moral dobiti vsaj 20 let zapora, torej skupno po 80 let zapora, Hilda prav tako!!!!
JOHN99 |  08 .07. 2013 ob  15: 43
Lov na čarovnice!! Nesposobno sodišče.... Tisti ki so pokradli mniljarde pa so še vedno na prostosti!!!