POMEMBEN OBISK NA PRIMORSKI UNIVERZI: Ameriška veleposlanica izpostavila pomen sodelovanja

Koper

Rektorica Univerze na Primorskem (UP) prof. dr. Klavdija Kutnar je v petek sprejela veleposlanico ZDA v Sloveniji Nj.eksc. Lynde C. Blanchard. Na srečanju je bilo izpostavljeno akademsko sodelovanje med UP in partnerskimi univerzami v ZDA.

Rektorica dr. Kutnar je predstavila mednarodno študijsko in raziskovalno sodelovanje UP z univerzami v ZDA kot tudi strateško usmeritev Univerze na Primorskem v mednarodni znanstvenoraziskovalni prostor.

Veleposlanica Lynde Blanchard pa je izrazila podporo mednarodnim ciljem in viziji univerze ter priznanje za dinamičnost in fleksibilnost, ki jo UP izkazuje pri svojem delovanju. Poudarila je pomen krepitve partnerstev in sodelovanja na področju raziskovanja in inovacij kot tudi potrebo za oblikovanje novih študijskih priložnosti in programov izmenjave študentov med ameriškimi univerzami in Univerzo na Primorskem.

Med svojim obiskom se je veleposlanica Blanchardova srečala tudi s člani Fulbright skupnosti Univerze na Primorskem in ameriškimi državljani, ki delujejo na UP. Na ločenih srečanjih z vodji bilateralnih projektov so bili predstavljeni ključni raziskovalni projekti in raziskovalna dejavnost znanstvenega inštituta InnoRenew CoE.

Ameriška veleposlanica Lynde Blanchard se je ob koncu svojega obiska na UP prek videokonference pogovarjala tudi s študenti, ki se zanimajo za študij v ZDA.