PRIJELI ZDRUŽBO, KI JE NA TRŽAŠKEM KRADLA ROLEXE: Nasilne rope organizirala Italijanka in Albanec, napad tudi v Sežani

Kronika

Tržaški policisti so pred desetimi dnevi aretirali tri osumljence, ki naj bi ukradli več dragocenih ur Rolex. Do njih so jih pripeljali posnetki kamer videonadzora, posluževali pa so se tudi prikritih preiskovalnih ukrepov, kot so prisluhi, poročajo tržaški mediji.

Preiskava se je začela z ropom decembra 2021, ko sta zamaskirana moška eno od žrtev okradla v bližini njenega doma. Žrtev sta prestrašila s strašilno pištolo, poleg ure vredne 45.000 evrov pa sta odnesla tudi 2.500 evrov gotovine.

Podoben napad se je nato zgodil v začetku marca 2022, ko sta moška na podoben način okradla zakonca pred njunim domom. Zagrozila sta jima s pištolo in celo izstrelila dva naboja v prazno. Odnesla sta uro Rolex.

Junija in septembra lani je bil kar dvakrat tarča poskusa ropa, v tretje pa je napadalcema uspelo, da sta dejansko oropala lastnika tržaškega bara Walter na njegovem domu v Nabrežini. Pri tem sta ga udarila s palico in ga poškodovala. Izročil jima je Rolex vreden 13.500 evrov.

Januarja letos je zamaskiran moški v večernih urah pričakal novo žrtev v Repniču. Moški se je vrnil domov, napadalec pa mu je zagrozil s pištolo. Moški se mu je uprl, napadalec pa ga je ustrelil in zbežal z Rolexom. Prav tako januarja letos sta zamaskirana napadalca v Sežani pričakala Italijana, ki ima bivališče v Sloveniji. Udarila sta ga z železno palico, mu snela Rolex uro z zapestja in zbežala.

Februarja je prišlo do še ene tatvine Rolexa na parkirišču v Pavii, kjer sta zamaskirana moška zagrozila s pištolo zakoncema. Žensko sta tudi napadla in jo poškodovala.

Policisti so ugotovili, da sta nasilne rope organizirala 37-letna italijanska državljanka A.L. in 33-letni Albanec L.K., ki živita v Trstu. Preiskovalni sodnik je za oba odredil pripor. Priprli so tudi 20-letnega švicarskega državljana E.B., ki prebiva v Vidmu; 39-letnega Albanca N.A. in 38-letnega italijanskega državljana S.E., ki živi v Švici. Osumljenca iz Švice so včeraj na državni meji pri kraju Ponte Chiasso italijanskim policistom predali švicarski kolegi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija