PRILOŽNOST ZA PROMOCIJO: Dan ajdovske industrije in podjetništva

Vipavska dolina

Ljudska univerza Ajdovščina v sodelovanju z Občino Ajdovščina in ostalimi partnerji danes in v soboto prvič pripravlja Dan ajdovske industrije in podjetništva, ki so ga poimenovali Incastra. Dvodnevni dogodek bo namenjen predstavitvi in promociji ajdovskih podjetij in njihove dejavnosti širši javnosti.

Tadej Beočanin

Večina sodelujočih podjetij bo ponudila vodene oglede svojega proizvodnega procesa ali pa bodo svoje dejavnosti na zanimiv in inovativen način predstavili na stojnicah, je na sredini novinarski konferenci povedala direktorica Ljudske univerze Ajdovščina Eva Mermolja.

Današnji dogodek bo namenjen predvsem šolajoči se mladini, za njih bodo poleg vodenih ogledov podjetij organizirane tudi animacijsko-izobraževalne dejavnosti, ki so tesno povezane z dejavnostmi podjetij. V približno 30 podjetjih pričakujejo več kot 300 osnovnošolcev, dijakov in študentov. Prav njim bodo poskušali pobliže predstaviti poklice, ki jih gospodarstvo potrebuje in bo tudi podpiralo mlade pri šolanju za iskane poklice.

Pobudo za dogodek je dala ajdovska občina, s partnerji pa jo je uresničila Ljudska univerza. Župan Tadej Beočanin je prepričan, da je dogodek imenitna priložnost za promocijo ajdovskih podjetij, njihovih dejavnosti in načrtov: "Ajdovščina je industrijsko središče Vipavske doline, zato želimo to industrijo predstaviti širši javnosti. Hkrati želimo s tem dogodkom omogočiti tesnejši stik med delodajalci in tistimi, ki iščejo zaposlitev. Bodisi že danes, bodisi jo bodo iskali čez nekaj let. Osnovnošolcem, srednješolcem ter študentom želimo predstaviti poklice, ki jih bo Ajdovščina potrebovala tudi v prihodnje, in zanje navdušiti čim več mladih."

Sobotno dogajanje, ki je namenjeno širši javnosti, bo potekalo na ajdovskem letališču, kjer bodo postavljene predstavitvene stojnice. Poleg osrednjega dogajanja pripravljajo tudi zanimive družabne dogodke: ustvarjalne delavnice za otroke, kreativno recikliranje, plesno zabavo, pokušino izdelkov lokalnih ponudnikov in vinsko kulinarične potepe ter panoramske polete nad Vipavsko dolino.

Ker je dogajanje povezano tudi z evropskim tednom mobilnosti, organizatorji pripravljajo vožnje z električnimi kolesi, vodene oglede po Ajdovščini in Vipavskem križu ter kolesarski izlet po Vipavski dolini.

Aeroklub Josip Križaj iz Ajdovščine bo na letališču gostil srečanje pilotov ultralahkih letalnih naprav Fly-in Vipavska dolina ter obeležil 60. obletnico svoje letalske šole.

Deli novico: